Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijken: arm gezin geniet van Tilburg in Steenrijk, Straatarm

Door Rowie van der Vliet 15 oktober 2020

Tamara Straatman woont in De Blaak. Ze heeft een grote achtertuin én een heerlijk zwembad. Het gezin Stuts uit het Groningse Loppersum komt helemaal deze kant op in de laatste aflevering van Steenrijk, Straatarm. In dat programma ruilt een rijk gezin namelijk een week met een arme familie.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Heel heftig: het gezin zit in een tijdelijke woning omdat hun eigen huis door de aardbevingen in het gebied onbewoonbaar is geworden. Het wordt gesloopt en dat gaat vooral de vader niet in de koude kleren zitten. Ze komen richting Tilburg om de kinderen een zorgeloze vakantie te geven. De kinderen gaan al helemaal uit hun dak als ze het zwembad in de achtertuin zien. In de uitzending zien we nog meer stukjes uit de omgeving zoals een diner bij La Nouvelle Auberge.

Tilburgse Tamara

Tamara zit met haar beste vriend Ronnie in Groningen. Zelf moeten ze een week rondkomen van minder geld dan ze gewend zijn. Maar dat gaat ze goed af. Tamara en Ronnie werken bijvoorbeeld eventjes op de markt en krijgen daarvoor nootjes, kaas en een visje. De twee toppers halen ook nog eens een hoop geld op voor het gezin. Applaus!

De uitzending kun je hier terugkijken.

Steenrijk, Straatarm wordt elke week druk besproken op Twitter. Benieuwd waar mensen het vooral over hadden? Kijk dan op de volgende pagina.

Reacties van Twitter

Tamara en Ronnie zijn echt beste vrienden en werken samen aan het platform Stribe!

Anita Stuts, de moeder in het arme gezin, reageert zelf ook:

Tamara vertelde indebuurt Tilburg eerder al over waarom ze meedeed: “Bewustwording. Rijkdom is voor mij een innerlijk proces. Geld geeft vrijheid en innerlijke beleving brengt geluk.”

Lees hier het levensverhaal van Tamara:

Tamara Straatman doet mee aan Steenrijk Straatarm

Tamara Straatman won tien miljoen: ‘Ik had liever een fijne jeugd’

Maakt geld gelukkig? Als er iemand in Tilburg een gooi naar het antwoord kan doen is het misschien w...

 

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.