Sylvana Simons was in Tilburg en dit is waarom

Door Rowie van der Vliet 9 januari 2019

Heb jij Sylvana Simons dinsdag 8 januari gespot? Dat kan! De veelbesproken politicus was namelijk in onze stad. En ze kwam echt niet even een dagje de toerist uithangen in Tilburg.

Sylvana reisde namelijk af naar de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Hier ging ze in gesprek met eerstejaarsstudenten in hun radio-uitzending. Uiteraard kwam de Nederlandse samenleving en haar partij Bij1 aan bod. Goed bezig!

Een groep eerstejaars #FHJ-studenten (VA18) had vandaag Sylvana Simons te gast in de radiostudio. Ze gingen met haar in gesprek over de Nederlandse samenleving en haar politieke partij Bij1.#wijzijnfontys

Posted by Fontys Hogeschool Journalistiek on Tuesday, 8 January 2019

Sylvana over de Nashville-verklaring

De eerstejaarsstudenten waren niet de enigen die Sylvana Simons interviewden. Ook vierdejaarsstudenten Saskia Loomans, Jules Raijer en Julian Klop voelden haar aan de tand. Sylvana vertelde over een rechtzaak tegen een man die haar met de dood bedreigde. Ook reageerde ze op de Nashville-verklaring, een christelijk pamflet dat zich uitspreekt tegen het homohuwelijk en transgenders. Het eindresultaat van dat interview is maandag te zien in hun afstudeerproject, het programma N.E.W.S.

Lees ook:

Tilburger van de Week Julian Klop

Julian: ‘Ik maak tv voor huisvrouwen met kortpittige kapsels’

Als klein kind was Julian Klop (21) al bezig met televisieproducties maken. Hij pakte de Barbiepoppe...

Leuheuk! Guus Meeuwis maakt kans op deze vier awards

Dat is nog eens een goed begin van het nieuwe jaar! Guus Meeuwis heeft namelijk vier nominaties in d...

adv.