Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peter Heerschop, Gers Pardoel en meer BN’ers doen mee met de lerarenstaking in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 28 januari 2020

Je hebt het vast wel meegekregen: leraren uit heel Nederland gaan opnieuw staken. Daarom zijn ook meerdere scholen in Tilburg op 30 en 31 januari dicht. Er komt zelfs een mars van de Heuvel naar het Willem II-stadion. Onder andere Peter Heerschop, Gers Pardoel en Leo Alkemade lopen mee met de lerarenstaking in Tilburg.

Ook schrijver Marcel van Herpen sluit zich aan bij de mars, aldus Brabants Dagblad. Gers Pardoel en Leo Alkemade houden een thuiswedstrijd, want zij wonen in Tilburg. Beide BN’ers zijn vader met kinderen op school in onze stad. Marcel van Herpen schrijft boeken over leraren, deels vanuit zijn eigen ervaring en visie op het onderwijsschap. Peter Heerschop speelde niet alleen een leraar in Shouf Shouf Habibi. Hij was vroeger gymleraar.

Programma lerarenstaking Willem II-stadion

De BN’ers lopen op donderdag samen met juffen, meesters en andere actievoerders van de Heuvel naar het Willem II-stadion. Verzamelen gebeurt om 13.00 uur op de Heuvel. Rond ongeveer 14.30 uur begint het programma in het Willem II-stadion. Leo Alkemade praat de middag aan elkaar. Peter Heerschop en Marcel van Herpen komen speciaal naar Tilburg om een inspirerend verhaal te vertellen over het onderwijs. Gers Pardoel sluit het evenement in het Willem II-stadion op geheel eigen wijze af. De mars in een initiatief van alle schoolbesturen uit Tilburg. Zelfs scholen buiten Tilburg hebben aangegeven mee te willen lopen.

Lees ook:

Lerarenstaking: deze Tilburgse scholen gaan twee dagen dicht

Leerkrachten leggen opnieuw het werk neer. Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari, om precies te zijn...
danny vera

11 x deze BN’ers hebben in Tilburg op school gezeten

Tilburg is rijk aan BN'ers die in onze stad hebben gestudeerd. Dat is ook niet gek, want onder ander...

Nu alweer zin in vakantie? Op deze data in 2020 vallen de schoolvakanties in Tilburg

De scholen zijn bijna begonnen, maar we kijken nu al uit naar de volgende vakantie. Op welke data va...

adv.