Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mishandelde agent uit Tilburg zit bij Jinek: ‘Ik moest bijna schieten’

Door Rowie van der Vliet 5 maart 2020

Hoofdagent Koen Simmers reed zaterdagnacht op de Noordhoekring toen hij zag dat een man een vrouw de bosjes introk. “Wij rijden daarheen en vanaf dat moment loopt het helemaal uit de hand”, vertelt de agent aan tafel bij Jinek. Hij drukte de noodknop van de portofoon in, maar die deed het niet.

Koen Simmers doet bij Jinek zijn verhaal. Hij vertelt hoe de man agressief werd toen Koen hem aansprak. Na wat klappen over en weer viel Koen op de grond. Hij wist zich om te draaien, maar de man dook op hem af. De agent trapte de dader van zich af. Hij drukte de noodknop in, maar dat werkte niet. Hij hoorde geen toontje wat aangeeft dat hij kan praten en dat iedereen hem zou horen. “Ik dacht als-ie nou komt dan schiet ik hem gewoon neer. Niemand weet waar ik ben en als het fout gaat dan moet het maar. Mijn collega kon voorkomen dat-ie nog een keer kwam.”

Zelf 112 bellen

Pas bij de derde poging werkte de noodknop, zo geeft de agent aan bij Jinek. In dit geval was het al onder controle, maar het gebeurt veel vaker dat de noodknop het niet doet sinds de politie een nieuw systeem heeft. “Het is een grap die we onderling maken, dat we zelf maar naar 112 bellen”, zegt Koen tegen Eva Jinek. Alleen is het eigenlijk geen grap, want soms gebeurt dat echt. Hij noemt het geluk dat nog niemand ernstig gewond is geraakt. Hij gokt dat er in twee dagen alleen bij de Regionale Eenheid Zeeland – West-Brabant al 32 incidenten waren waarbij het systeem niet werkte zoals het zou moeten. “Het kan goed zijn dat er vandaag of morgen een agent zwaar verongelukt raakt of doodgaat.” Koen geeft aan dat hij weet dat men er hard aan werkt, maar hij denkt dat de situatie rondom het portofoonsysteem C2000 niet snel beter wordt.

De hele uitzending bekijk je hier terug.

Lees ook:

Terugkijken: Brillenzaak uit Tilburg te zien in Opsporing Verzocht

Een Tilburgse brillenzaak is nog steeds op zoek naar een dief die voor zo'n tweeduizend euro aan bri...

Terugkijktip: Tilburgse James Corden look-a-like te zien bij Jinek

Ken je Carpool Karaoke? In de razend populaire filmpjes heeft presentator James Corden wereldsterren...

In kaart: zoveel Tilburgers voelen zich onveilig in eigen stad

Heb jij je weleens onveilig gevoeld tijdens een stapavondje in de Korte Heuvel, in de late avond op ...

adv.