Leuheuk! Guus Meeuwis maakt kans op deze vier awards

Door Rowie van der Vliet 8 januari 2019

Dat is nog eens een goed begin van het nieuwe jaar! Guus Meeuwis heeft namelijk vier nominaties in de pocket voor de 100% NL Awards. “Mijn eerste werkdag van 2019 begint heel leuk”, laat de zanger weten op Instagram.

Het gaat niet om de minste categorieën. De Tilburgse zanger is genomineerd voor Zanger van het Jaar, Album van het Jaar, Hit van het Jaar en Live Act van het Jaar. Het album dat genomineerd is, is zijn nieuwste album Geluk. In de categorie Hit van het Jaar kan zijn nummer Je Staat Niet Alleen in de prijzen vallen. En de Live Act die bij 100% NL erg in de smaak viel was zijn jaarlijkse spektakel in het Philips Stadion, Groots Met een Zachte G.

Vier keer genomineerd

De tegenstanders van Guus Meeuwis zijn niet de minste. Zo zijn onder andere André Hazes, Douwe Bob, Jan Smit, Marco Borsato, Nick & Simon, Nielson en Jeroen van der Boom ook genomineerd als Zanger van het Jaar. Maar Guus mag keitrots zijn: er zijn maar twee categorieën van de zes waarvoor hij sowieso geen prijs krijgt, namelijk Zangeres van het Jaar en Talent van het Jaar. Hij is niet de enige die kans maakt op vier awards. Nielson en Ilse DeLange kregen dit ook voor elkaar.

Stemmen doe je hier

Vind je dat Guus Meeuwis al die awards verdiend? Je kunt de Tilburger een handje helpen. Iedereen krijgt namelijk de kans om tot maandag 21 januari te stemmen. Daarna worden de finalisten bekend gemaakt en kiest de jury van de 100% NL Awards de uiteindelijke winnaar. Stemmen doe je hier. Duimen geblazen! Het is de tiende keer dat de 100% NL Awards worden uitgereikt.

Lees ook:

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis gooit villa plat: 11 x deze huizen had-ie ook kunnen kopen

Je zou Guus Meeuwis maar zijn. Dan kun je 'gewoon' een villa kopen van 1,1 miljoen en besluiten die ...
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis gaat optreden op een heel bijzondere plek

We zijn er helemaal ondersteboven van: Guus Meeuwis gaat down under! Hoe vet?! De Tilburgse zanger k...

adv.