Lekker nummertje! Dit is de nieuwe (wereld)hit van The Boy Next Door

Door Rowie van der Vliet 5 december 2018

Yes! De Tilburgse dj Lex van Berkel, beter bekend als The Boy Next Door, heeft een nieuwe single. Zijn nieuwe track Resistance verscheen vrijdag 30 november. Het nummer is een samenwerking tussen de Caribische zanger Kevin Lyttle en muziekproducent Jack $hirak. 

Wedden dat je zijn vorige singles door de speakers hebt horen knallen? Of je nu boodschappen stond af te rekenen of op de Ringbaan-Noord naar de radio luisterde, zijn hits La Colegiala en Whenever werden overal gedraaid. Beide hits waren niet alleen in Tilburg een succes, maar over heel de wereld. Whenever, een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Conor Maynard, is ondertussen al zo’n 120 miljoen keer gestreamed op Spotify. Voor beide nummers ontving Lex een platina plaat. Lekker bezig!

(Tekst gaat door onder de video)

Zomerse sfeer

Kevin Lyttle was een van die luisteraars. Hij was zo onder de indruk dat hij Lex afgelopen zomer benaderde voor een samenwerking. De naam van deze Caribische zanger zegt je misschien weinig, maar wedden dat je zijn nummer Turn Me On weleens gehoord hebt? De zomerse sfeer van die tracks komt helemaal terug in Resistance. “Het is altijd ergens op de wereld zomer en wij trekken je de donkere dagen door”, zegt Lex vol enthousiasme. Wij vinden het wel lekker tijdens deze donkere wintermaanden…

Festivals

The Boy Next Door stond met zijn hoofd op een billboard op Times Square in New York. In levende lijve was hij op veel festivals te vinden zoals Paaspop, Mysteryland, Dance Valley, Latin Village en veel plekken in Europa. Toch denkt hij er voorlopig niet over na om Tilburg te verlaten, zo liet hij weten in een exclusief interview. “Voorlopig blijf ik in Tilburg. Ik heb hier heel mijn leven gewoond. Van die momenten in de lente wanneer ik kom aanfietsen op de Korte Heuvel en de zon schijnt… dat is echt thuiskomen.”

Lees ook:

The Boy Next Door

Lex (The Boy Next Door): ‘Mijn hoofd stond op een billboard op Times Square’

Van draaien in Café Philip naar een dikke wereldhit. Er zijn niet veel Tilburgers die dat kunnen zeg...
The Boy Next Door

Hoera! Deze Tilburgse dj heeft een gouden plaat in the pocket

Klinkt de lekkere zomersong 'Whenever' nog steeds bij jou door de speakers? Dan is de Tilburgse arti...

adv.