Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip! Tilburgse Bryan is te zien in NPO-programma Wie kent mij nog

Door Rowie van der Vliet 9 oktober 2020

Van die dingen die je niet elke dag meemaakt: werken met een cameraploeg op je snufferd. Ook voor Bryan Vreijsen is het geen dagelijkse kost. Toch liet de Tilburger zich maar al te graag filmen voor het NPO-programma Wie kent mij nog. Hij wil namelijk graag anderen inspireren met zijn verhaal.

“Ik heb inmiddels wel meer interviews op televisie gedaan, maar dit was wel apart”, zegt de Tilburger die bij Albert Heijn Dalem werkt. “Er liep de hele tijd iemand met een camera achter mij aan. Dat was wel effe aanpoten. Gelukkig kreeg ik er extra tijd voor vanuit Albert Heijn en steunt mijn werkgever mij enorm.”

‘Ik had niks’

Bryan is vrijdagavond te zien in het NPO-programma Wie kent mij nog. In de uitzending komt zijn bijzondere verhaal aan bod. Bryan trok in de zomer van 2019 de stoute schoenen aan en deed een oproep op Twitter met de hashtag #maatjegezocht. “Ik zat toen heel de tijd thuis te gamen en kon op mijn werk weinig aanspraak vinden. Collega’s hadden het er altijd over wat ze dit weekend hadden gedaan. Dit, dit en dat. Ik had niks.” Met de uitzending willen de NPO en Bryan laten zien dat ook jongeren eenzaam kunnen zijn. “Ik hoop iemand te inspireren met mijn levensverhaal”, aldus de Tilburger. Bryan vindt het ook extra mooi dat zijn verhaal wordt gedeeld in de Week tegen Eenzaamheid.

Talloze berichten

De oproep van Bryan maakte veel los en ging zelfs viral. Hij kreeg talloze reacties en richtte het platform Brabant Maatjes op. Via deze Facebookgroep komen jongeren van 18 tot en met 35 samen om gewoon hun verhaal te kunnen doen of samen af te spreken. “Ik had geen aanspraak met iemand, maar dat is een jaar later wel anders. Brabant Maatjes gaat al naar de duizend leden toe. Van het weekend heb ik nog iets leuks gedaan met mensen en dankzij de groep heb ik nu wél aanspraak. Ook in coronatijd is het goed voor jongeren om samen even een wandeling te maken. Het is dan fijn om je verhaal te kunnen doen.”

‘Blijf lekker mezelf’

Bryan is ook al eens geïnterviewd door de NOS, 3FM, Brabants Dagblad, indebuurt Tilburg en meer. “Afgelopen week stond ik met een groot verhaal in de Margriet. En naar aanleiding van de NPO-uitzending nam het jongerenblad van de EO ook al contact met mij op. Dat vind ik alleen maar leuk, want zo kan ik jongeren in heel Nederland inspireren. Als er iemand is die in dezelfde situatie zit, dan weet die persoon dat die er niet alleen voor staat. Zo blijft er aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. Maar ik blijf gewoon lekker mezelf ondanks de bekendheid. Mensen die zich anders gaan gedragen omdat ze nu bekend zijn, daar hou ik niet van.”

De uitzending van Wie kent mij nog met Bryan kijk je om vrijdag 9 oktober 2021 om 21.15 uur op NPO2.

Lees ook:

Bryan uit Tilburg ging viral met #maatjegezocht: ‘Mensen zeggen dat ik een held ben’

Bryan Vreijsen zag de oproep over eenzame jongeren van de Nijmegese Nadï voorbijkomen. Hij besloot h...
eenzaam

Schokkend: zoveel Tilburgers voelen zich eenzaam en dan vooral in deze wijken

Je alleen of in de steek gelaten voelen, is niet oké. Toch ervaart vier op de tien Nederlanders dit ...

Dit kun je in Tilburg doen om nieuwe mensen te ontmoeten

Ken je de Week tegen de Eenzaamheid? Van 1 oktober tot en met 8 oktober is er extra aandacht voor me...

adv.