Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Door Rowie van der Vliet 19 mei 2019

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De zanger, die tot voor kort in Tilburg woonde, flikt het hem gewoon. Hij is de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019.

Duncan Laurence schreef het winnende nummer Arcade in een klaslokaal op de Rockacademie. Het was een van de liedjes waarmee hij afstudeerde. Op het podium in Tel Aviv schitterde hij in de eerste helft van de finale achter de piano. Je kon de pure emotie niet alleen van zijn gezicht aflezen, je hoorde het ook in zijn stem. Wat een gouden keeltje!

Winnaar songfestival 2019

Duncan Laurence maakte al indruk op de bookmakers. Hij was wekenlang de favoriet voor de winst van het songfestival. Maar ja, je weet het nooit… Toen alle stemmen van de juryleden waren opgeteld, stonden we nog derde. Gelukkig werden daar alle stemmen van het publiek bij opgeteld en gingen we er met de winst vandoor. De songfestivalkenners hebben het bij het juiste eind. Wat zijn we trots. Het duurde 44 jaar voordat Nederland de winst pakte. Voordat Duncan als eerste eindigde, won Teach-In met Ding-a-dong in 1975.

Gouden duo

In die 44 jaar tijd is er een act die wel heel dicht bij de winst kwam. The Common Linnets (met Ilse DeLange en Waylon) eindigde als tweede. We kunnen ons voorstellen dat het voor Ilse nu ook een beetje voelt alsof ze gewonnen heeft. Zij was namelijk de coach van Duncan Laurence toen hij meedeed met de Voice of Holland in 2014. En de bekende zangeres is ook degene die Duncan aanspoorde om zijn nummer naar de songfestivalcommissie op te sturen. Inmiddels is de oud-Tilburger zelf een bekende Nederlander.

Overwinningsdansje

Wij doen nog even een overwinningsdansje en heffen het glas op ‘onze’ Duncan. We vergeven het hem dat hij naar Amersfoort is verhuisd. In Tilburg feesten zijn vrienden en oud-klasgenoten extra hard. Volgend jaar weer iemand van de Rockacademie sturen voor een thuiswedstrijd?

Lees ook:

arcade

Hit or shit? Dit vindt Nederland van het nummer van Duncan Laurence

Het hoge woord is eruit: Duncan Laurence gaat met Arcade naar het songfestival in Israël. De Tilburg...
Alyssa Luypaert

Belgische Alyssa – bekend van Idols – verhuisde naar Tilburg: ‘Deze stad geeft mij een thuisgevoel’

Stilzitten is niet aan Alyssa Luypaert besteed. Het Belgisch publiek kent de creatieve duizendpoot u...
Claudy

Toekomstige BN’er Claudy: ‘Ik wil de vrouwelijke Guus Meeuwis worden’

Zegt de naam Claudy je nog niet zoveel? Wij durven te wedden dat deze zangeres over een poosje beken...

adv.