Guus Meeuwis gooit villa plat: 11 x deze huizen had-ie ook kunnen kopen

Door Rowie van der Vliet 7 december 2018

Je zou Guus Meeuwis maar zijn. Dan kun je ‘gewoon’ een villa kopen van 1,1 miljoen en besluiten die plat te gooien. Eerlijk is eerlijk, doordat het huis lage plafonds heeft en weinig zon, snappen we het best. Maar hij had ook deze huizen kunnen kopen:

Guus Meeuwis gaat samenwonen met zijn kids en vriendin Manon, zo laat hij weten in een exclusief interview met ons. We gingen er vanuit dat de herkenbare villa werd aan de Bredaseweg, maar dat klopt niet helemaal. Hij sloopt deze namelijk om er iets geheel nieuws te bouwen. Die verbouwing had hij kunnen voorkomen als hij een van deze villa’s op de kop had getikt:

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Reeshofdijk 7

Wat een prachthuis! Niet alleen ben je zo in het bos én de stad, maar woon je ook in een natuurgebied. De rustige villa biedt veel privacy. De keuken is ook groot, dus Guus heeft lekker veel plek om thuis te koken.

Bredaseweg 529

Wat zit er veel karakter in deze villa! Het grote woonhuis is nog maar zo’n drie jaartjes oud, dus een verbouwing was vast niet nodig geweest. De makelaar zweert dat er altijd een plekje met zon is in de tuin. Daarnaast zit er ook een gezellige vijver in en loop je door openslaande deuren zo de tuin in. Misschien toch een paar deuren verderop iets moeten kopen, Guus?

Warandepark

We zijn héél benieuwd of het nieuwbouwhuis van Guus en Manon net zo modern wordt als deze villa. Overigens staat deze villa nog niet op de plek, want de koper betaalt eigenlijk alleen voor een bouwperceel van zo’n 2700 m2. Dat was voor het stel misschien wel de perfecte oplossing geweest. Zo kunnen ze naar hartenlust hun droomvilla bouwen, maar komen de kosten van het slopen er niet bij.

Goireleseweg 55

Zo hé, lekker zwembed! Wij zouden direct tekenen voor zo’n grote tuin. De supermoderne keuken laat ons hartje ook sneller kloppen. Daar zou thuiskok Guus vast nog heel wat mooie recepten voor een volgend kookboek kunnen testen.

Bredaseweg 492

We gokken dat Guus Meeuwis geen last zou hebben van lage plafonds op dit landgoed. Wat een gave en lichte hal! En van de schuine muren in de badkamer, had-ie altijd nog een andere kamer kunnen maken. Het voelt ook niet aan als een gigantisch groot huis door de knusse sfeer.

Gerard van Swietenstraat 58

Foto: Funda.nl

We staren met open mond naar dat prachtige marmer in de gang. We weten niet of Guus en Manon fan zijn van een landelijke inrichting. Zo ja, dan kunnen ze hun hart ophalen aan dit pand. Wát een bijzonder huis.

Koningshoeven 20

Foto: Funda.nl

We durven niet te zeggen of Guus met de aankoop én sloop van zijn huidige villa meer kwijt gaat zijn dan het duurste huis van de stad. Wel zou hij zich dan echt de koning van de Nederlandse muziek mogen noemen, want dit rijksmonument is net een paleis. Lage plafonds en weinig zon, kom je hier niet tegen.

Auteurslaan 17

Houd Guus niet zo van tierelantijntjes of een uit de kluiten gewassen boerderij? Dan had hij ook voor deze moderne villa kunnen gaan. Zowel de buitenkant als binnenkant ziet er superstrak uit. Van die toffe keuken krijg je toch zin om lekkere maaltijden te maken?

Professor Dondersstraat 45

Van de visgraatvloer tot de glas-in-loodramen: deze vrijstaande villa ontworpen door Jan van der Valk barst van de mooie details. Kinderen kunnen in de autoluwe omgeving nog lekker op straat spelen. Bovendien is er genoeg ruimte om te blijven slapen, want het huis heeft maar liefst zeven slaapkamers. Hoe zouden rijke mensen dat eigenlijk doen? Heel veel gastkamers maken of al die kamers vullen met blikvangers zoals de gouden platen van Guus?

Magentahof 36

Wie wil er nou niet wakker worden met zo’n uitzicht? Goed, het gaat hier over een penthouse en geen huis. Maar daar krijg je wel een adembenemend vergezicht over heel Tilburg voor terug. Bovendien kun je alle elektrische apparaten bedienen via je smartphone. Wow, dan krijg je toch echt een luxegevoel?

Bredaseweg 329

We sluiten het lijstje af met nog een villa in dezelfde straat als waar Guus nu woont. En wat voor een?! Dit prachthuis heeft een verwarmd buitenzwembad. En die patio ziet eruit alsof je daar heel wat fijne feestjes kunt geven. Bovendien voelt het huis lekker licht aan.

Lees ook:

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...
Guus Meeuwis

Te gek: Guus Meeuwis en Manon gaan samenwonen in… Tilburg!

Guus Meeuwis kocht in juni een villa aan de Bredaseweg en dat was niet voor niets. Wat blijkt: zijn ...
'S Nachts

11 x de mooiste foto’s van Tilburg in het donker

's Nachts is alles anders. Warme lichten en uitnodigende cafeetjes veranderen de stad dan in één gez...
Freddie de Roeck verbouwingen Spoorlaan

11 x dit had de gemeente ook kunnen doen met die 2,1 miljoen euro

Das balen zeg, het nieuwe busstation in Tilburg wordt zeker €2.1 miljoen duurder dan gepland. Een fo...
<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.