Guus Meeuwis is ontzettend boos en dat komt hierdoor

Door Thijs Dingemans 19 maart 2019

Kijk jij altijd naar de heren van Veronica Inside? Dan heb je vorige week vast gehoord hoe René van der Gijp losging. De analist schoffeerde Manon Meijers (de vriendin van Guus Meeuwis) behoorlijk. Hij noemde haar ‘de omgebouwde broer’ van Guus en dat leidde tot een hoop woede en onbegrip. 

Manon liet afgelopen weekend weten wat ze vond van René’s flauwekul. Ze plaatste op Instagram een heel betoog waarin ze schreef geraakt te zijn door de uitspraken. “U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte.” Manon snapt niet waarom René haar schoffeerde in een voetbalprogramma. In haar post schrijft ze verder ‘een kutweek gehad te hebben’. Overigens geeft ze wel aan dat ze trots is op haar lengte en er niet onzeker door wordt.

(tekst loopt door onder de Instagrampost)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (…lees hieronder verder)

Een bericht gedeeld door Manon Meijers (@manon.meijers) op

‘Het is vreselijk’

Uiteraard nam Guus het op voor zijn liefje, lezen we bij het Brabants Dagblad. De Tilburger sprak in de Radio 2 podcast-serie 30 Minuten Rauw met presentator Ruud de Wild en gaf aan ontzettend boos te zijn. “Het is vreselijk en eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan”, aldus de zanger. Die woorden zeggen natuurlijk genoeg. Volgens Guus komt er niemand tussen hem en Manon in te staan. Meer wilde hij niet kwijt over het gedoe.

Mosterd na de maaltijd

Overigens bood René van der Gijp maandagavond wel een soort van z’n excuses aan. De analist had niet verwacht dat zijn grapje zoveel zou losmaken. Hij zei maandagavond in de nieuwe uitzending van Veronica Inside dat hij de opmerking liever niet had gemaakt, als hij wist dat Manon zo in paniek zou raken. Tja….

Lees ook:

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...
Manon Meijers en Guus Meeuwis

Cute! Zo sloeg de vonk over tussen Manon Meijers en Guus Meeuwis

Guus Meeuwis en zijn stylist Manon Meijers zijn samen keigelukkig. Hoe lief?! De Amsterdamse had een...
Guus Meeuwis

Te gek: Guus Meeuwis en Manon gaan samenwonen in… Tilburg!

Guus Meeuwis kocht in juni een villa aan de Bredaseweg en dat was niet voor niets. Wat blijkt: zijn ...

Hilarisch! Zo heb je ‘Per Spoor’ van Guus Meeuwis nog nooit gehoord [VIDEO]

Kedeng, Kedeng, Tilburg! We worden helemaal vrolijk van een hilarisch filmpje van de Bosnische band ...

adv.