Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf: Roadburn wint prijs voor beste festival van 2019

Door Rowie van der Vliet 21 januari 2020

Mensen vanuit de hele wereld komen ieder jaar een paar dagen naar Tilburg. De straten stromen vol met Amerikanen, Australiërs en andere muziekfans. Allemaal voor een festival: Roadburn. Tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren 2019 op 18 januari won het evenement in Tilburg de felbegeerde award voor beste festival.

De IJzeren Podiumdieren 2019 is de grootste vakprijs van de Nederlandse popmuziek. Ieder jaar worden de awards uitgereikt op het festival Noorderslag in Groningen. De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals besloot wie er in de categorie beste festival won. De stemmen voor deze award zijn uitgebracht door leden van de vereniging. Ze kwamen dus op de proppen met Roadburn als winnaar.

Roadburn wordt erkend

Roadburn krijgt een prachtig compliment van de jury: “Al jarenlang wordt Roadburn in binnen- en buitenland, ver buiten de Europese grenzen geroemd. Zeer secuur wordt gezocht naar de muzikale parels in het meeslepende, heavy spectrum. Daarnaast wordt de intieme, ‘afficionado-sfeer’ zeer streng bewaakt. [Afficionado betekent zoiets als exclusieve liefhebbers, red.] Er worden artiesten gepresenteerd die nergens anders te ervaren zijn. Door de compromisloze, zuiver artistieke keuzes blijft dit festival zijn tijd ver vooruit.” Roadburn noemt het een geweldig gevoel om erkend te zijn door mensen die ze respecteren en waar ze tegenop kijken, zo valt te lezen op hun website.

Beste festival van 2019

Wil jij het beste festival meemaken? Er zijn alleen nog kaarten voor de zondag over. Je betaalt €60,50 voor een dagje headbangen en nieuwe muziek ontdekken. Daar zit ook €4,50 aan servicekosten bij.

Popprijs 2019

Misschien is 2019 wel het jaar van erkenning voor metal in Nederland. Nadat de IJzeren Podiumdieren 2019 werden uitgereikt, was het namelijk tijd voor de Popprijs 2019. Dit is dé bekendste award voor Nederlandse muzikanten. De eer ging naar Floor Jansen, die al jarenlang wereldwijd bekend is als zangeres van de Finse metalband Nightwish. Dit jaar brak ze in ons land door bij het mainstream-publiek toen ze meedeed aan Beste Zangers. Leuk om te weten: Floor woont nu in Zweden, maar komt uit Goirle! Ze studeerde aan de Rockacademie in Tilburg.

Lees ook:

Wauw! Floor Jansen verkoopt 013 binnen een dag uit

Ze is dé nieuwe revelatie van De Beste Zangers: Floor Jansen. De Goirlese zangeres was al bekend in ...
roadburn festival

FOTO’S: Roadburn Festival is weer bezig en deze mensen hebben we gespot

Heb jij de stoere rockers al gespot in de stad? Je pikt ze er makkelijk tussenuit door de zwarte kle...
Roadburn

Foto’s: We namen een kijkje op Stadscamping Tilburg tijdens Roadburn

Roadburn, het festival voor harde muziek, is van start gegaan! Dat betekent dat mensen vanuit heel d...

adv.