De Rijdende Rechter komt naar Tilburg (en jij kunt erbij zijn)

Door Rowie van der Vliet 16 januari 2019

Zit je ook altijd aan de buis gekluisterd tijdens De Rijdende Rechter? Je krijgt nu de kans om het live mee te maken! Meester John Reid en presentatrice Jetske van den Elsen komen namelijk naar Tilburg voor opnames.

Eerlijk is eerlijk, stiekem is het smullen van de burenruzies. Wat leven we mee met de conflicten zoals overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of het recht van overpad. Wat het nóg beter zou maken? Akkefietjes uit Tilburg! Dat komt helemaal goed, want op vrijdag 18 januari filmt De Rijdende Rechter in het TextielMuseum.

Uitzending bijwonen

Heb jij je altijd al eens afgevraagd hoe je ooit zo’n uitzending van dit geweldige programma kunt bijwonen? Nou, dat is eigenlijk best makkelijk. Tilburgers konden zich opgeven via de mail! Het gaat om de opnames van de hoorzitting. Om 16.30 uur krijg je een lekker kopje koffie en thee. Zoek een lekkere stoel uit en ga er goed voor zitten. Om 16.45 uur begint de hoorzitting. Deze duurt ongeveer een uur. De programmamakers van De Rijdende Rechter laten weten dat het gaat om een consumentenzaak.

Bindende uitspraak

De bindende uitspraak horen we nog niet in Tilburg. Deze wordt zoals altijd gedaan in Slot Zeist. Ook in de opnames bij het TextielMuseum spreekt mr. Reid met beide partijen. Wist je dat de uitspraak bindend is? Dat kan in Nederland namelijk ook buiten de ‘echte’ rechtszaal om. Daar horen natuurlijk wel beide partijen mee in te stemmen. Zo kan de Rijdende Rechter echt door heel het land rijden en heeft hij vrijdag Tilburg als bestemming. Wist je dat John Reed al vijftien jaar kantonrechter is in Alkmaar? Hij is ook bestuursrechter en rechter bij de Handelskamer geweest. En sinds drie jaar kennen we hem als de rijdende rechter.

Heb je nou zelf ook een conflict dat je via deze weg opgelost wil krijgen? Je kunt je ter plekke aanmelden in het TextielMuseum op vrijdag 18 januari.

Wie vrijdag niet kan, doet er goed aan om vanaf februari de televisie in de gaten te houden. Dan begint het nieuwe seizoen van De Rijdende Rechter op NPO 1.

Lees ook:

roy donders late night

Terugkijktip! Roy Donders bij RTL Late Night: ‘Niet iedereen krijgt geld terug’

Over moedige mannen gesproken: Roy Donders schoof dinsdagavond aan bij RTL Late Night. De Tilburger ...
lief dagboek

Terugkijktip: de hilarische voorstelling van Marc-Marie Huijbregts

Lekker bezig, Marc-Marie Huijbregts! Niet alleen schitterde hij afgelopen weekend in de tweede aflev...
Karin Bruers Alles voor elkaar

Terugkijktip: Karin Bruers bij KRO Kruispunt

"Waar ontmoeten we elkaar nou", vraagt cabaretier Karin Bruers zich hardop af in het programma KRO K...

Meer over TextielMuseum ontdekken?

TextielMuseum musea

Nu openHele dag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Goirkestraat 96, Tilburg

Bekijk meer:musea

Meer over

Shownieuws

adv.