Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x deze wereldsterren stonden ooit in 013 Poppodium

Door Noah Godefroy 28 november 2019

Paradiso in Amsterdam, Tivoli in Utrecht, Patronaat in Haarlem; de meningen zijn verdeeld over wat nu eigenlijk het beste poppodium van Nederland is. Eén ding is zeker: ons eigen 013 in Tilburg wordt steevast in het rijtje met beste poppodia genoemd. Dat is niet gek, als je kijkt wat voor wereldsterren al in 013 Poppodium hebben gestaan!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Moby

Moby
Foto: ANP

De Amerikaanse alleskunner Moby maakt sinds de jaren negentig wereldwijd indruk met zijn bijzondere sound en scoorde hits (ook in Nederland) met nummers als Porcelain en Why does my heart feel so bad?. Moby stond in 2009 in 013 Poppodium.

Snoop Dogg

Snoop Dogg
Foto: ANP

SNOOP D. O. Double G. Of je er nu fan van bent of niet: iedereen kent de Amerikaanse rapper. Hij beleefde zijn doorbraak in de jaren negentig en is tegenwoordig ook veel te horen in top 40-nummers. Snoop liet zijn fans in 2010 even wachten, maar trok vervolgens een Willem II-shirt aan in 013. Held!

Muse

Muse
Foto: ANP

De band Muse was een aantal jaar geleden onder andere headliner op Pinkpop en verkoopt voortaan met gemak het Goffertpark in Nijmegen uit. Maar bijna twintig (2001) jaar geleden stonden de mannen al in 013!

The Prodigy

The Prodigy
Foto: ANP

Ook The Prodigy was te bewonderen op grote festivals en in zalen als Ziggo Dome. Toch kwamen de dancehelden in 2017 nog naar het relatief intieme 013. Het bleek uiteindelijk een van de laatste shows in Nederland van de band mét frontman Keith Flint; hij overleed in maart.

Limp Bizkit

Limp Bizkit
Foto: ANP

Sommige artiesten lijken het gewoon enorm naar hun zin te hebben in Tilburg. Limp Bizkit is bekend over de hele wereld, maar besloot in zowel 2018 als 2019 gewoon lekker naar 013 te komen, en verkocht twee keer met gemak uit.

Robbie Williams

Robbie Williams
Foto: ANP

Deze had je vast niet aan zien komen, hè? Het is toch echt zo! Robbie Williams stond bijna twintig jaar geleden (september 1999) gewoon in 013. De zanger van hits als Angels en Rock DJ ging toen al de wereld over na zijn eerste solosuccessen, maar besloot Tilburg mooi niet over te slaan!

Kool & The Gang

Kool & The Gang
Foto: ANP

Vooruit, de huidige samenstelling van Kool & The Gang is wat anders dan in de jaren zeventig en tachtig waarin de groep de grootste successen beleefde. Maar toch was het wel bijzonder toen de mannen in 2017 Tilburg aandeden. Celebrate good times, come on!

Lees ook:

013

Waarom heeft Tilburg eigenlijk netnummer 013?

Dertien een ongeluksgetal? Echt niet! Voor Tilburgers is 013 toch echt één van de mooiste getallen d...
Uitzicht Tilburg

13 x hierom woon je liever in Tilburg dan in Breda

Eerlijk is eerlijk: Breda is best een prima stad. Maar we moeten er niet aan denken om permanent wak...

VIDEO: Boot 013 is open in de oude kappersboot en wij gingen langs

Zo tof! De oude 'kappersboot' aan de Piushaven heeft een nieuwe eigenaar. Zo'n zes weken geleden beg...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.