Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meerdere restaurants van Jamie Oliver in Engeland sluiten. Komt de pizzeria in Tilburg er nog?

Door Rowie van der Vliet 19 februari 2018

Wat lezen we nu in Het Laatste Nieuws?! Het gaat niet zo lekker met de restaurants van Jamie Oliver in Groot-Brittannië. Zo zouden er twaalf vestigingen sluiten en wordt er gesproken van een schuld van tachtig miljoen. We vroegen ons af wat er nu met het aankomende restaurant in Tilburg gaat gebeuren.

We belden met Jamie Oliver Restaurant groep Nederland en kregen een woordvoerder aan de lijn. “De ontwikkelingen in Groot-Brittannië hebben geen effect op de vestigingen in Nederland. Zij zijn namelijk van andere eigenaren. Je moet het zien als een McDonalds met twee zaken in Rotterdam die allebei een andere eigenaar hebben. De Jamie Oliver Restaurant groep Nederland is de eigenaar van alle Jamie Oliverrestaurants in Nederland. Wij hebben ze zelf van hem gekocht, dus we werken wel nauw samen met de topchef.”

Binnen nu en twee maanden

In Tilburg hebben we dus niks te vrezen. “Deze maand krijgen we de sleutels in handen. We hopen voor de zomer open te gaan. Ik gok erop dat we binnen nu en twee maanden al opengaan.”

Geen schuld van tachtig miljoen

Nu we de woordvoerder toch aan de lijn hebben, wil ze graag iets rechtzetten over de situatie in Groot-Brittannië. “Het sluiten van die twaalf zaken klopt, maar dat was al langer bekend. De schuld van tachtig miljoen is niet helemaal juist. Er is namelijk ook geld opzij gezet voor het investeren in nieuwe zaken en dit wordt in termijnen afbetaald. Nu is dit ook als schuld gerekend. Bovendien wordt het afbetalen van al het personeel van de gesloten zaken meegeteld. Dat klopt niet, want zij worden over een week uitbetaald. Het is niet juist naar buiten gebracht.”

jamie Oliver

Goeiemorgen en hallo nieuw restaurant van Jamie Oliver!

WOW! We hebben geweldig nieuws: Jamie Oliver komt naar Tilburg. De bekende tv-kok opent een nieuw It...

adv.