Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rel rondom Willem II-supporters: dit is er aan de hand

Door Noah Godefroy 25 september 2020

Met de handen in de lucht keek heel Tilburg vorige week hoe Willem II het Luxemburgse Niedercorn versloeg. Op 24 september was het Schotse Rangers FC de volgende tegenstander in de Europa League. Er werd met 0-4 verloren, maar daar gaat het bijna niet over. Hét gesprek van de dag is het Olympiaplein gevuld met Willem II-supporters.

Gemeente Tilburg besloot voorafgaand aan de wedstrijd het plein grenzend aan de Euroscoop open te stellen voor supporters om de wedstrijd te volgen op een groot scherm. Maar: “De bezoekers zijn zelf verantwoordelijk”, zei Irma Galema, woordvoerster van de gemeente tegenover Brabants Dagblad.

Willem II-supporters

“Wij zien dat supporters na 15 jaar zonder Europees voetbal weer feest willen vieren. We zijn niet gek en we weten ook wel dat er gefeest wordt. Als we niets zouden faciliteren, zouden mensen thuis illegale praktijken organiseren”, tekende BD op uit de mond van Galema, voorafgaand aan de wedstrijd. De reden was duidelijk: geen gedoe in de binnenstad en een controleerbare situatie creëren op het Olympiaplein.

Tekst loopt door onder de tweet.

Het liep uiteindelijk iets anders dan de gemeente had gehoopt. Op videobeelden en foto’s valt te zien dat niet overal anderhalve meter afstand werd gehouden en dat luid werd gezongen, al wordt ook duidelijk dat een groot aantal mensen zich er wél aan houdt. Een dag later is Tilburg in ieder geval overal in het nieuws. Een overzicht:

NOS

NOS pakte het nieuws al kort na de wedstrijd op. Zij schrijven ook over de vechtpartij en het ingrijpen van de ME. Lees het hele overzicht hier.

RTL Nieuws

Ook RTL ging met het nieuws aan de haal. Zij halen de woorden van burgemeester Weterings tegenover Omroep Brabant aan en hebben een reactie van Maarten Brink, voorzitter van de politievakbond ACP Zeeland-West Brabant.

Omroep Brabant

Omroep Brabant pakt groot uit met het nieuws rondom de wedstrijd: de homepage is goedgevuld met artikelen over de supporters van Willem II.

Brabants Dagblad

Ook Brabants Dagblad is druk bezig met de berichtgeving over de Tricolores. Wie de site opent komt zelfs terecht bij een heus dossier over het fanplein.

Lees ook:

kind Tilburg noemen naam

Je kan het maar weten: mag jij je kind Tilburg noemen?

Er zijn genoeg namen die je niet aan je kind mag geven. Scheldwoorden, bespottelijke namen maar ook ...
kieft

Het nieuwe programma van Theaters Tilburg: Wim Kieft, Ruud Hermans en meer

Na een periode waarin maar weinig mogelijk was, kan Theaters Tilburg eindelijk weer knallen! Natuurl...
Dominika Visser binnenkijken bij

Hé studenten! Zo weet je zeker dat je geen illegale kamer huurt

Goede internetverbinding? Check. Een kamer in Tilburg? Check. Als je eindelijk een kamer in Tilburg ...

Meer over

Nieuws Sport

adv.