Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

O yes! Recreatiebad Stappegoor gaat verbouwen en dit verandert er allemaal

Door Rowie van der Vliet 19 september 2019

Yes! We krijgen nieuwe whirlpools in Recreatiebad Stappegoor. En dat is nog maar het tipje van de sluier. Het zwembad in Tilburg gaat zes weken dicht door een grootschalige verbouwing, zo meldt de gemeente. Dit verandert er allemaal.

Straks lopen we met onze blote voetjes op nieuwe tegels en roetsjen we van de glijbaan zonder het koud te hebben. Die wordt geïsoleerd. In het peuterbadje wordt het straks helemaal een feest. Er komt een botenbaan, regenwolk én waterwand. Hoe vet?! Maar ook in het gewone zwembad is een hoop te beleven. Zo krijgen we nieuwe whirlpools en een groot LED-scherm in het recreatiebad. Bovendien wordt de luchtregeling straks veel duurzamer.

Baantjes zwemmen

Zwembad Stappegoor sluit de deuren van maandag 21 oktober tot en met zondag 1 december. Zwem je hier graag baantjes? Je hoeft straks niet helemaal om te rijden naar een ander zwembad! Het overdekte Robbenbad, achter het Recreatiebad Stappegoor, blijft gewoon open. Natuurlijk nemen Sportcomplex de Drieburcht en Zwembad Reeshof wel andere activiteiten over. Hier vind je het rooster van het banenzwemmen tijdens de sluiting. Heb je een badenkaart? Goed om te weten: die blijft doorlopen tijdens de sluiting.

Sluiting Recreatiebad Stappegoor

De verbouwing is eigenlijk een beetje een cadeautje aan het zwembad zelf én de stad. Het is in 2020 namelijk alweer 25 jaar geleden dat Recreatiebad Stappegoor voor het eerst de deuren opende. Als het zwembad op maandag 2 december weer opengaat, vieren we niet alleen de heropening. Rond die tijd gaan we ook uit ons dak tijdens een mooi jubilieumfeest. Neem je zwemspullen maar mee voor dat verjaardagsfeestje!

Lees ook:

Charlotte zweminstructeur

Charlotte is zweminstructeur bij Sportcomplex Drieburcht: ‘Het is zoveel meer dan zwemles geven’

Charlotte Breukels maakt voor haar baan de mooiste dingen mee. Ze is zweminstructrice bij Sportcompl...
kosten zwemmen Tilburg

Zwemmen duur? Dit betaal je in Tilburg voor een dagje waterpret

Vervelend nieuws voor waterratten buiten Tilburg: een dagje zwemmen kost je redelijk wat geld. Dat b...
johan molenschot1

Johan wil een openluchtzwembad in Tilburg: ‘Ik ben niet de enige die het mist’

Even op de fiets naar het zwembad is in Tilburg makkelijker gezegd dan gedaan. Als het aan Johan lig...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.