Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie schreef dit paasweekend veel boetes uit voor samenscholing: ‘Geen waarschuwing meer’

Door Rowie van der Vliet 14 april 2020

Tijdens het paasweekend waren er toch Tilburgers die in groepjes met elkaar hebben afgesproken. Werden ze daar op aangesproken? Dan konden agenten en BOA’s soms rekenen op een grote mond. De politie is er in sommige stadsdelen klaar mee: daar komt geen waarschuwing meer, maar worden Tilburgers gelijk beboet voor samenscholing.

In een kringetje afspreken op de vlonder van de Piushaven leek sommige Tilburgers toch nog een goed plan, zo zien we op de stadsblog Mijn Piushaven. Dat kwam ze duur te staan: de stadsgenoten werden beboet. Maar ze waren zeker niet de enigen dit weekend. “Gelukkig blijft het overgrote deel van de Tilburgers thuis maar helaas zien wij echt nog veel te veel mensen bij elkaar samenscholen (op straat)”, zo meldt Politieteam Tilburg-Centrum op Facebook.

Bekeuringen uitschrijven

“Samen met de BOA’s van de gemeente Tilburg waarschuwen wij niet meer op de locaties waar wij veel meldingen krijgen en mensen zien samenscholen. De afgelopen dagen hebben BOA’s en politieagenten ontzettend veel bagger over zich heen gekregen, van beledigingen tot lange discussies en zelfs mishandeling. Daar hebben we natuurlijk tegen opgetreden door bekeuringen uit te schrijven, mensen weg te vorderen en aan te houden.”

Boete samenscholing

Op plekken waar mensen maar blijven samenkomen geeft de politie vanaf nu een boete voor samenscholing. Luisteren ze daarna nog niet? Dan worden ze aangehouden en moeten ze in de cel overnachten.

Lees ook:

28 april

Coronamaatregelen verlengd: Tilburgers moeten binnenblijven tot 28 april

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...
aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

Zeer grote brand uitgebroken bij woonzorgcentrum Reyshoeve [video]

Bij verzorgingstehuis Reyshoeve is donderdagmiddag een 'zeer grote' brand uitgebroken, zo laat alarm...

adv.