Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is niet stil aan de overkant: in deze wijken in Tilburg komt burenoverlast vaak voor

Door Rowie van der Vliet 18 juli 2020

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden ‘braaf’ in Tuinesië en Balconia. Veel mensen leren hun buren nu eindelijk eens kennen, maar niet altijd op de goede manier… Die ene buurman is dag in dag uit met zijn hogedrukspuit in de weer, de toch iets te drukke barbecue of je bovenbuurvrouw met standaard de muziek keihard. In Tilburg hadden vooral mensen in De Hasselt meer last van burenoverlast.

In heel Nederland waren er flink wat meer overlastmeldingen, in Tilburg was dit 40% meer. Dat zijn er in totaal 397 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste half jaar van 2020 kwamen er in totaal 1393 meldingen. RTL Nieuws heeft deze gegevens van de politie verwerkt in een kaartje. Op hun site kun je ook inzien hoeveel overlastmeldingen er in jouw wijk waren.

Minder te klagen?

Over het algemeen is het opvallend dat er in stadscentra veel minder overlast is gemeld, in het oosten van de binnenstad van Tilburg ligt dat iets anders. Ja, er zijn 23 klachten minder gekomen dan in de eerste helft van 2019. Maar met 171 klachten in totaal is het nog steeds de buurt waar mensen het meeste lopen te balen door burenoverlast. In de eerste helft van 2020 was er voor de bewoners van de binnenstad wel minder te klagen: geen evenementen en geen dronken mensen die over straat liepen. 

Meeste geluidsoverlast in deze buurt in Tilburg

Voor bewoners van De Hasselt was het misschien geen pretje om thuis te werken. De meeste klachten qua geluidsoverlast kwamen namelijk uit de buurt Kasteel-West, een onderdeel van de wijk Hasselt. Er werd 37 keer geklaagd over luide buren. In Kasteel-West waren er trouwens in totaal 44 klachten op het gebied van overlast. Dit waren er 16 meer dan vorig jaar.

Meeste burenoverlast in deze buurt in Tilburg

Als we kijken naar overlast in het algemeen liggen de cijfers iets anders. Het verschil qua klachten was het grootst in Stappegoor-Noord. Daar kwamen er ten opzichte van vorig jaar 66 klachten bij. In het eerste deel van 2020 kwamen hier 90 klachten in verband met overlast.

Lees ook:

Erfgrens Tilburg

Ruzie met de buren over stuk grond: zo zoek je in Tilburg uit wat de erfgrens is

Je wilt een uitbouw plaatsen of je hebt bonje met de buren over de schutting. Dan wil je wel weten h...
bonje

Bonje met de buren: zoveel Tilburgers maakten het zó bont dat ze een boete kregen

Het steenoude gezegde ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ is natuurlijk cliché, maar wel wa...
werkbus

MAG DAT: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar som...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.