Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ouderen hebben straks een uur lang het rijk alleen in de supermarkt

Door Rowie van der Vliet 22 maart 2020

Ouderen behoren helaas  tot de meest kwetsbare groep van het virus dat nu rondwaart. Mensen die jonger zijn kunnen dan ook beter even op gepaste afstand van hen blijven. Omdat ouderen nu eenmaal óók boodschappen moeten doen, hebben Albert Heijn en Jumbo nu iets bijzonders bedacht meldt het Brabants Dagblad: het ouderenuurtje.

Iedereen van boven de zeventig jaar kan op werkdagen tussen 7.00 en 8.00 uur terecht voor boodschappen, voordat de winkel voor iederéén opengaat. Een heel mooi initiatief. Zo kunnen zij met een gerust hart winkelen. Maar ook voor hen geldt: 1,5 meter afstand bewaren van elkaar.

Eng om in de supermarkt te zijn

Eventjes naar de supermarkt gaan is in deze tijd niet voor iedereen makkelijk. Zo geeft Tilburger Stanley Duyshart (47) aan het eng te vinden. “Er zijn nog steeds asociale mensen die geen afstand houden in de winkel. Als je er iets van zegt, vragen mensen zich waarom je niet thuisblijft. Online boodschappen doen is niet mogelijk, want de bezorgtijdstippen zitten al vol.”

Andere alternatieven

Gelukkig zijn er nog andere alternatieven. Ook voor Tilburgers die jonger dan 70 zijn. Zo kun je via ONS Soepje gratis soep of een maaltijd bestellen. Ideaal als je nu juist veel moet werken of niet deur uit kunt. Ook is er de Facebookgroep Coronahulp in Tilburg. Daar kun je eventueel vragen of een ander boodschappen haalt. En veel restaurants bezorgen eten of zijn open voor afhaal.

Lees ook:

Stanley Duyshart First Dates

Stanley durft amper boodschappen te doen: ‘Mensen houden geen afstand’

Stanley Duyshart (47) ken je misschien nog wel als Tilburger die meedeed aan First Dates. Momenteel ...
Soep tilburg

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerl...
Primark

Steeds meer winkels in Tilburg sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...

adv.