Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zzzzlaap lekker: zo check je hoe erg de muggenplaag in Tilburg is

Door Noah Godefroy 21 juni 2020

Wist je dat het kriebelende zusje van Buienradar Muggenradar heet? Hierop kun je precies zien hoe het in Nederland én dus Tilburg gesteld is met verwachte muggen. Wij worden al een aantal dagen geteisterd door de zoemende en prikkende beestjes en dus gingen we op onderzoek uit.

Buienradar liet een onderzoek uitvoeren naar muggenoverlast in ons land: Het Grote Muggen Onderzzzoek. Ook bepaalde Buienradar de muggenverwachting, welke afhankelijk is van het weer. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Meeste overlast tijdens de schemering

Buienradar bepaalt voor de Muggenradar meerdere keren per dag de actuele muggenverwachting. Dit kan in de loop van de dag gewoon veranderen, dus hierdoor ben je altijd up-to-date over de laatste status. De meeste overlast van muggen? Dat is tijdens de schemering. Niet ideaal als je een avondwandelingetje gaat maken.

Muggenverwachting in Tilburg

Muggenradar gebruikt een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 staat voor totaal géén muggenactiviteit en 10 staat dan voor zeer actieve muggen. Genoeg gekletst, wat staat ons te wachten in Tilburg? De muggenverwachting varieert de komende dagen tussen de 7 en 8. Oei! Ga je lekker hangen bij de Piushaven? Zorg dan dat je een spraytje of deet meeneemt!

Zoals gezegd: de radar verandert ieder moment, dus houd het in de gaten. Misschien dat de muggenactiviteit nog afneemt de komende dagen… Zzzzlaap lekker!

Lees ook:

donor

Wel of geen orgaandonor: 50% van de Tilburgers staat niet geregistreerd

Ben jij nog geen donor? Je bent niet de enige. 50% van de Tilburgers staat nog niet ingeschreven in ...

13 x openingszinnen om een echte Tilburger mee te versieren

Wil jij een echte Tilburger aan de haak slaan? Je hebt in ieder geval smaak, want wij zijn de schôôn...
SWITCH the gym

SWITCH mag open: ‘Klinkt gek, maar corona maakt weinig verschil hier’

Fit zijn: iedereen wil het, maar of het lukt… Een gezond gewicht, een goede levensstijl en veel bewe...

adv.