Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x de meest opmerkelijke berichten van dit jaar

Door Thijs Dingemans 30 december 2017

2017 is nu écht bijna voorbij. Een bijzonder én opmerkelijk jaar: indebuurt Tilburg ging live! Er gebeurde nog veel meer ‘raars’. We blikken daarom even terug met wat gekke, bijzondere en opvallende berichten die we in 2017 op indebuurt lazen. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Levensgevaarlijke kermisattractie

chaos
Foto: Tom Berserik/BD

‘Schietoma Ria’ schoot dit jaar voor de 81e (!) keer in de roos op de Tilburgse kermis. Maar er gebeurden helaas ook minder leuke dingen. Zo zat een jongetje klem in de levensgevaarlijke (en dodelijke) attractie Chaos. In Amerika overleed iemand diezelfde week nadat mensen in volle vaart uit de attractie werden geslingerd. 

Tilburg vol met spinnen

spinnen
Foto: Francie Kuijpers

De (mega)wespen plaagden ons begin september. Dat waren alleen niet de enige beestjes die massaal tevoorschijn kwamen aan het einde van de zomer. Nee, Tilburg zat helemaal onder de spinnen. Dat bewezen de vele foto’s die we binnenkregen.

Minder hondenpoepboetes

hondenpoep
Het laten slingeren van hondenpoep is een duur grapje. Foto: ANP

Tilburgers zijn goed bezig als het gaat om het opruimen van hondenpoep. Uit cijfers blijkt namelijk dat er veel minder boetes worden uitgedeeld: ‘maar’ dertig in 2016. Het jaar daarvoor werden er twintig meer uitgedeeld aan Tilburgse hondenbaasjes. De beboette mensen moesten flink aftikken: 140 euro. 

Kant-en-klare bruiloft bij de MediaMarkt

bruiloft
Foto: Unsplash/Tom Pumford

Door dit nieuws zaten we in één keer op het puntje van onze stoel: een kant-en-klare bruiloft van de MediaMarkt?! Je kon eind oktober het trouwpakket kopen voor 9499 euro. Wie had gedacht dat de mooiste dag van je leven ooit in de schappen van MediaMarkt zou liggen…

Iemand verloor z’n broek

broek
Foto: Ilse Baas

Ilse Baas werd begin december plots verrast toen ze haar fiets wilde pakken bij het centraal station. Op haar zadel lag een broek. Nou is dat al best gek, maar er lag ook nog een tasje bij met daarin pepernoten en aangebroken kokosnoten… We zochten de eigenaar maar hebben die nog altijd niet gevonden. 

Hudson’s Bay weg?!

Hudson's Bay
Foto: Freddie de Roeck

Misschien wel het meest opmerkelijke nieuws van 2017: gaat Hudson’s Bay alweer weg uit Tilburg? De keten vestigde zich in september in het oude V&D-pand tot groot plezier van een heleboel Tilburgers. Toch is niet iedereen blij met de winkel en in de laatste maand van het jaar ging het gerucht dat de winkel misschien uit heel Europa gaat verdwijnen. En ja: het is een gerucht, mensen!

Alle bussen naar binnen

bus
Foto: Indebuurt

De tweede week van december was erg hectisch. Heel Tilburg lag plat door de sneeuw en code rood en daardoor waren de wegen levensgevaarlijk. Het openbaar vervoer reed uren niet en Arriva haalde alle bussen zelfs naar binnen. Voor zover wij weten is dat zelden gebeurd in onze stad. 

De hotdogbol

Hotdogbar Dwars hotdogbol
De hotdogbol Foto: Hotdogbar Dwars

We eindigen het overzicht met leuk opmerkelijk nieuws: in de laatste dagen van het jaar kwamen hotdogbar DWARS en gebakkraam Slappendel Korvelseweg met een wel heel opmerkelijke ‘oliebol’: de hotdogbol. Dat is een opengesneden oliebol met hotdog én poedersuiker. Een bijzonder experiment. Of het smaakt? We zijn benieuwd…

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.