Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uh, oké? Woensdag al meteen eerste warmterecord van 2018

Door Thijs Dingemans 23 januari 2018

We hebben de bizarre storm nog maar net achter ons gelaten of het eerste warmterecord van 2018 komt er al aan. Woensdag wordt het volgens weeronline zo’n 14 graden in Tilburg en daarmee wordt het record van 1937 verbroken. Toen werd op 24 januari in Maastricht een temperatuur van 13,4 graden gemeten.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het gaat woensdag toch echt gebeuren. Het zit namelijk zo: bijzondere zachte subtropische lucht stroomt vanaf de Portugese Azoren in een glijbaan naar Nederland. Daar is het nu zo’n twintig graden. Onderweg naar ons kikkerlandje koelt de lucht wel wat af boven de Atlantische Oceaan, maar weeronline meent dat de thermometer 14 graden in het midden en zuiden gaat aangeven.

Shirtje aan? Neen

Oké, klinkt inderdaad te mooi om waar te zijn… We krijgen woensdag namelijk wel een stevige wind, veel bewolking en wat motregen. En na het warmterecord? Dan hoeven we niet meer te vrezen voor extreem winters weer: met zo’n tien graden blijft het vrij zacht weer. En ja: dat geldt ook voor carnaval. Jeuj!

Dus die storm is echt verleden tijd? Laten we het hopen…

Kapotte storm

Storm in Tilburg: dak Poppodium 013 kapot en bomen op de weg [FOTO’S]

Het stormt in Tilburg en niet zo’n klein beetje ook! Fietsen is bijna onmogelijk en zelfs als voetga...
storm

Boom omgewaaid, schade of gewond, wat moet je doen bij storm?

De bomen vallen met bosjes tijdens de storm donderdag, ook in Tilburg. Maar wat nou als jij zélf get...

 

adv.