NOOO! Er zijn bizar veel muggen gespot in Tilburg en zo komt dat

Door Rowie van der Vliet 8 januari 2019

Weet je zeker dat je door een mug gebeten bent en verklaren je vrienden je voor gek? Dan moet je dit even lezen. Want de wintermug is gespot en die kan nog best gevaarlijk zijn.

De gewone huissteekmug, die we in de zomer zien, zijn nu niet actief. Het gaat volgens muggendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit nu om de molestusmug die geen winterslaap houdt, zo schrijft het AD.

Westnijlvirus

Wetenschappers roepen mensen op om op Muggenradar.nl te melden hoeveel overlast ze op dit moment hebben van muggen. “We willen graag weten waar en wanneer steekmuggen actief zijn. Dat is belangrijk, omdat ze het westnijlvirus kunnen overdragen. Dit gevaarlijke virus is nog niet in Nederland opgedoken, maar al wel bij twee uilen in een dierenpark bij Berlijn. Het virus is nooit eerder zo noordelijk gezien”, zegt Arnold.

Uitbraak

Mensen met het westnijlvirus hebben griepachtige klachten met hoge koorts. Ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen er zelfs aan overlijden. “In 2018 zijn ruim 1500 mensen in Zuid-Europa besmet geraakt, vooral in Italië. 181 van hen overleden. Dat is een enorme uitbraak in vergelijking met alle jaren daarvoor’’, zegt Arnold. Oei, dat klinkt ernstig! Toch even eraan denken om elke mug die je deze winter in Tilburg spot te melden dus…

Lees ook:

Bloedmaan

Haal je verrekijker van zolder, want de maan zorgt voor driedubbel spektakel

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari trakteert de maan ons op een show vanjewelste, als w...

SOS! Kans op storm in Tilburg

Blijf morgen vooral in bed liggen met Netflix en chocola binnen handbereik (als je niet hoeft te wer...
Andrea Dekkers

Deze bizarre beesten hebben we gespot in 2018

We werden dit jaar in Tilburg zo nu en dan overvallen door een hoop invasies van insecten. Uit het n...

adv.