Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tinderen in tijden van corona: zo gaat dat in Tilburg

Door Redactie Tilburg 5 april 2020

Daten is de komende tijd nogal onmogelijk in Tilburg, door de coronacrisis moeten we afstand van elkaar houden. Maar online kun je je nog gewoon uitleven. We gingen ‘voor de lol’ even op de dating-app Tinder om te kijken hoe de sfeer daar is.

Ook de datingmarkt staat even op losse schroeven want een afspraakje maken kan eigenlijk niet. Tenzij je in het park afspreekt en netjes anderhalve meter afstand houdt, maar we denken dat dit (nog) niet veel gebeurt. Toen we dan ook een profiel op Tinder aanmaakten, waren we erg benieuwd hoe Tilburgse ‘Tinderaars’ er nu in staan. En we waren best verrast! Want het flirten lijkt gewoon door te gaan in Tilburg, maar dan wel online…

Aparte openingszinnen

Wat ons opvalt is dat veel profielen inspelen op het coronavirus. Zo zegt er één: “Ja, hallo met mij. Hoe is de quarantaine?” lezen we. Of deze: “Goede foto, doet me denken aan de tijden dat we nog op stap mochten!”

Ground zero

Wanneer we het bereik wat groter zetten, zijn we al snel de pineut als Tilburgers: “Hoe is het daar op ground zero?” en “Jammer, met jou kan ik sowieso niet afspreken” zijn geen uitzonderingen van mensen buiten Brabant. Tussen al het geflirt verschijnt regelmatig een bericht van Tinder zelf, en wel deze:

Foto: indebuurt.

Sociale afstand daten

Vertaald naar het Nederlands: ‘Wij van Tinder zien jouw gezondheid als prioriteit nummer één, en terwijl we willen dat je je nog steeds vermaakt hier wat tips. Waarbij ze simpelweg aangeven regelmatig je handen te wassen, desinfecterende handgel bij je te dragen en je afraden aan je gezicht te zitten. Als laatste adviseren ze ‘sociale afstand te houden bij publieke samenkomsten’.

Aha, afspreken in het park dus..?

Lees ook:

Vrijgezel van de Week Wout: ‘Weken wachten op een date duurt mij te lang’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Vrijgezel van de Week Martin: ‘Ik ben de Robert ten Brink van Tilburg’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Vrijgezel van de Week Manon: ‘Ik durf bijna niet te zeggen hoe lang ik al single ben’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

 

adv.