Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsstrand Beachy overvallen door storm: ‘Het is goed naar de getver’

Door Redactie Tilburg 3 juli 2020

We gingen vorige week op visite bij Tim Frenken, initiatiefnemer van het nieuwe stadsstrand: Beachy. De toffe initiatieven en creatieve hersenspinsels vlogen ons om de oren. Heel Tilburg is klaar voor Beachy, en toen begon het te stormen…

Toen wij langs gingen bij het Smariusterrein was Tim er helemaal klaar voor: “Waar ik nu het meeste naar uitkijk, is dat er weer dingen mogen. Wij halen positieve energie naar de Smariuskade!”

Total loss

En die positieve energie was nodig, want er was al een en ander gebeurd lezen we bij onze collega’s van het Brabants Dagblad en vertelde Tim ons tijdens het bezoek. Een palmboom was al gejat en een ruit van de SRV wagen ingeslagen. De meest recente tegenvaller? Een natuurramp. Katrollen sprongen los, bakstenen vlogen uit de muur en daar ging de net opgezette stretchtent. “We kijken of het doek nog te redden is, maar ik denkt dat we de tent wel total loss kunnen verklaren”, zegt Tim tegen BD. Een kleine troost, de raket staat er nog. “Maar de rest is goed naar de getver”, zegt Tim tegen indebuurt.

Beachy is flink kapot door storm

En omdat er nu dus precies nul euro binnenkomt, zit er maar één ding op: een crowdfunding. €20.000,-, dat is het doel. “Om deze zomer toch in vol ornaat te kunnen shinen hebben we nog een klein steuntje in de rug nodig van jullie! Help ons om onze langgekoesterde wens, om het nieuwe Tilburgse stadsstrand de vetste plek van Brabant te maken, te vervullen.”

De foto’s liegen er niet om. Goed naar de getver is nog zacht uitgedrukt.

De storm tastte Beachy aan. Foto: Beachy
Flinke schade door de storm. Foto: Beachy
Veel water op het terrein. Foto: Beachy
De hekken waaiden om. Foto: Beachy
De strechtent. Foto: Beachy

Lees ook:

Beachy Tim

Tim haalt een stadsstrand naar Tilburg: ‘Mét de meest gestoorde midgetgolfbaan van Europa’

We hoeven dit jaar niet naar Frankrijk of Spanje om lekker aan het strand te zitten. Naar verwachtin...

adv.