Ongeloof bij Tilburgers: vliegtuig landt niet in Eindhoven, maar Keulen: ‘Iedereen was in paniek’

Door Thijs Dingemans 14 augustus 2018

Voor een paar Tilburgers eindigde een tripje naar Londen maandagavond wel heel zuur. Eerst stonden ze al met een dik uur vertraging op vliegveld Stansted, vervolgens hoorden ze halverwege hun vlucht dat Eindhoven Airport ‘dicht’ was. En dus week het Ryanair-toestel uit naar Keulen. “Ongelooflijk. De paniek brak volledig uit. Je kunt vanuit zo’n vliegtuig niks regelen”, zegt Vincent Peters, die samen met drie vrienden aan boord zat. 

Wat een fijne terugrit had moeten worden na een leuk mannenweekendje – de vrienden bezochten een festival in de Engelse hoofdstad – liep voor de Tilburger toch wel uit op een deceptie. “Het begon al met een uur vertraging. Daarvan hadden we zoiets: dat kan wel. Stansted schijnt de meeste vertraagde vluchten richting Nederland te hebben. Dat uurtje viel wel mee.”

Geen Eindhoven, maar Keulen

Uiteindelijk vertrok het vliegtuig om 20.45 uur Engelse tijd richting Eindhoven. Althans, daar gingen Vincent en z’n vrienden vanuit. Halverwege de vlucht kregen ze opeens verrassend nieuws. “Ze riepen om dat we op Keulen gingen landen omdat Eindhoven dicht was. We zouden tussen 22.30 en 23.00 uur landen; de laatste vluchten op Eindhoven Airport landen altijd om 23.10 uur. Maar hij ging nu dus eerder dicht dan gepland. Heel raar. Vooral omdat we daarna hoorden dat er na onze geplande tijd nog een vlucht vanuit Bologna is geland. Maar dat hoorden we, of het echt zo is, weten we niet”, zegt Vincent verbaasd.

(tekst loopt door onder tweet)

‘Leek wel alsof-ie neerstortte’

Na dat verrassende nieuws brak de paniek volledig uit in het Ryanair-toestel. “Het was net alsof je in een vliegtuig zat dat ging neerstorten. De paniek brak volledig uit. Mensen wisten niet wat ze moeten doen; je kunt ook niks regelen vanuit zo’n vliegtuig.” Vincent hekelt vooral de slechte communicatie van Ryanair. “Niemand wist ons iets te vertellen. Ook niet toen we in Keulen waren en iedereen overstuur was. We werden niet eens opgevangen, in de aankomstruimte stond niemand. Iedereen keek echt om zich heen van wat doen we nou?”

Bussen? Nergens te bekennen!

Zo ook medereiziger Wout Fassbender. De Tilburger bofte in eerste instantie nog: hij miste eigenlijk de vlucht naar Nederland, maar kon door het uurtje vertraging toch nog aan boord. “En dan zeggen ze ineens halverwege de vlucht doodleuk: ‘sorry, maar vliegveld Eindhoven is dicht’. Er was niemand die iets kon vertellen over hoe nu verder. Bussen zouden komen, maar die hebben we niet gezien. Via Twitter heb ik vernomen dat die zelfs helemaal niet meer zijn gekomen.”

Dan maar de taxi

Uiteindelijk besloten Wout en zijn vriendin om samen met Vincents vriendengroep en nog twee reizigers een taxi te pakken naar Tilburg. Een rit van dik tweehonderd kilometer. “Ik ben blij dat we dat hebben gedaan. We moesten 370 euro betalen met z’n achten, dus dat valt nog enigszins mee”, zegt Wout, die vanuit Tilburg op weg is naar Eindhoven om de auto op te halen bij het vliegveld. “Tja, dat krijg je er dus ook nog bij. Ik ben nu op weg naar Eindhoven en dan gauw naar het werk. De volgende keer weet ik wel dat ik twee tientjes extra betaal om dit gezeik te voorkomen.”

En weer door

Vincent kan er achteraf wel om lachen. “Het was een heel avontuur, maar we hebben het overleefd. En zo blijkt maar weer: goedkoop is duurkoop. Maar goed, we zijn weer thuis en vanavond ga ik alweer naar Gent. Met de auto, dus dat scheelt, haha.”

We zijn in afwachting van een reactie van Eindhoven Airport. Mogelijk is dit de oorzaak van de uitwijking

Zie ook:

Roy Donders

Winkel van Rian en Roy Donders opnieuw beroofd

Ze lijken het maar niet te leren, die winkeldieven. Ook zaterdag 11 augustus was Rojami’s Brandstore...

adv.