Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

O jee… Er is ophef over de kerststal in het centrum

Door Thijs Dingemans 13 december 2017

De jaarlijkse Tilburgse kerststal staat sinds vrijdag weer op de winterkermis te pronken. Alhoewel… Over de engel is een rel ontstaan. Die wordt door Tilburgers zelfs met Hans Klok vergeleken.

De kerststal, die al sinds 1993 in het centrum staat, was woensdag het gesprek van de dag bij Goedemorgen Nederland. En een paar uur eerder opende De Telegraaf al met een artikel. Schrik niet: in de krant lezen we dat de veel te grote engel een ‘uit de kluiten gewassen Hans Klok is’. En iemand denkt dat Jezus in het echt nooit zulke flaporen heeft gehad.

Mooier dan in Geldrop

‘Heiligschennis en afschuwelijk’, lezen we verder. Zijn er dan ook nog mensen die de stal wél mooi vinden? Ja, zeker. Een stel uit Eindhoven heeft in Geldrop een lelijkere gezien. Tja…

Prima zo

Natúúrlijk is ook pastoor Jan van Noorwegen van de Sint Jozefkerk op de Heuvel om een mening gevraagd. Die vindt de ophef nergens over gaan en volgens hem snappen mensen het niet: in de Bijbel staat nou eenmaal dat engelen groter zijn dan personen. De ophef die na al die jaren ontstaat lijkt ‘m weinig te boeien. “Je mag het mooi vinden, maar ook lelijk hoor”, lezen we in De Telegraaf. Goed, we gaan weer over tot de orde van de dag!

adv.