Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: in je adamskostuum het gras maaien en het gazon inzaaien?

Door Rowie van der Vliet 7 augustus 2020

Lekker aan het tuinieren, maar het zweet breekt je uit? Misschien je adamskostuum maar eens tevoorschijn ‘toveren’. Maar uh… Mag dat eigenlijk wel, in je blote kont het gras maaien en nakend het gazon inzaaien?

Het levert ongetwijfeld bijzondere taferelen op als Tilburgers massaal in de blote kont door de tuin flaneren. Wij geven toe: we verwachten niet dat jullie massaal je tuinierskloffie in de kast laten liggen. Heb je wél interesse? Dan heb geluk, want we zochten het uit voor je!

Waarom naakt tuinieren?

Inderdaad, waarom zou je naakt tuinieren? Volgens AD vond een Amerikaanse nudistenorganisatie dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kan worden. Het kan volgens deze organisatie zelfs bijdragen aan een positief zelfbeeld. Een echte win-win-situatie dus: een strakke tuin en een positief zelfbeeld. Er is zelfs een internationale dag van naakt tuinieren, die viel dit jaar op zaterdag 2 mei. En het is toch weer wat anders dan naakt midgetgolfen. Watte? Ja, in maart 2018 had Dolfijn Bowlingcentrum een middagje naakt midgetgolfen. Dat mocht dus wél, maar hoe zit het met de tuin verzorgen zonder kleren aan?

Mag het?

Voordat je besluit om alle kleren uit te gooien, is het handig om te weten dat naakt tuinieren niet overal is toegestaan. In je eigen tuin mag het in principe wel. Je mag alleen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Natuurlijk kunnen de buren wel de politie bellen, maar het is de vraag of daar iets mee wordt gedaan. Hoeveel moeite ze hebben gedaan om je te zien bijvoorbeeld. Als de buren de politie bellen kan je wel een proces-verbaal voor exhibitionisme krijgen.

Naast het feit dat je een bezoekje van oom agent riskeert wanneer men je vanaf de straat kan zien, zijn brandnetels, hommels, rozenstruiken, distels en de waakhond van de buren ook beter te behappen wanneer je kleren aan hebt.

Lees ook:

9 x horecazaken waar je nu nog steeds eten kunt afhalen

Restaurants in Tilburg moesten wel met de coronacrisis: inzetten op bezorgen en afhalen. Sommige zak...

adv.