Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaat Hudson’s Bay alweer weg uit Tilburg?!

Door Thijs Dingemans 14 december 2017

Hudson’s Bay is inmiddels drie maanden open en we hoorden al eerder dat de keten niet genoeg publiek zou trekken. Er zijn nu geruchten dat de keten zelfs helemaal zou verdwijnen, niet alleen uit Tilburg maar uit heel Nederland – en zelfs Europa, schrijft De Telegraaf.

De top van het bedrijf overweegt om de Europese activiteiten te verkopen. Dat laat Jonathan Litt, activistisch aandeelhouder, in een brief aan andere aandeelhouders weten. De brief is in handen van De Telegraaf.

Money, money, money

In Tilburg is Hudson’s Bay pas héél kort open en door heel Nederland zitten de winkels voornamelijk in de oude V&D-panden. Waarom zou de keten zo snel alweer vertrekken uit ons landje? Nou, als de aandeelhouders zich terugtrekken dan krijgen ze omgerekend € 3,89 per aandeel, stelt Litt. Dat betekent: veel geld voor Hudson’s Bay als ze ‘m peren uit Europa. De keten is namelijk stinkend rijk, vooral vanwege het vastgoed.

Hudson’s Bay weg uit Europa?

Litt ziet de keten al langer liever gaan uit Europa dan blijven. De aandeelhouder wil dat Hudson’s Bay zich meer focust op zijn vastgoed en minder op de retailactiviteiten. Gaan ze hiermee akkoord? Dat is nog onduidelijk. Maar als je nog uitgebreide shoppingsessies in deze luxe winkel wil houden, kun je dat maar beter snel doen.

Lees ook:


Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.