Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De horror (voor sommigen): Tilburg vol met spinnen

Door Thijs Dingemans 9 september 2017

Ja, de (mega)wespen plagen ons deze dagen. Dat zijn echter niet de enige beestjes die massaal tevoorschijn komen zo aan het einde van de zomer. Tilburg zit ook onder de spinnen!

Het viel ons ook al op: je kunt geen plantsoen door of geen pad in of je hebt weer zo’n lekkere plakkende draad in je gezicht in de hoop dat er niet zo’n kriebelbeest in je nek kruipt. Het is druk op zolder en in de kelder. En misschien heb je al per ongeluk een spin ingeslikt terwijl je lag te snurken. Waarom zijn er dan nu zoveel spinnen? Of beter, waarom zien we ze nu meer? In de lente is het paartijd. De jonkies zijn in de herfst groot en vallen meer op. En dan zoeken ze een plekje op binnen, omdat het kouder wordt.

Brrr

We vroegen jou op Facebook een foto te maken van die ene spin in je tuin, op je terras of waar je ‘m ook tegenkwam. We kregen er een hoop binnen! Geniet ervan als je het mooie dieren vindt. Lees niet verder als je er de kriebels van krijgt. Ook een mooie spin gespot in Tilburg? Zet ‘m er gerust bij!

adv.