Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hondenpoep = bah! Zoveel stoute baasjes kregen in Tilburg een hondenpoepboete

Door Thijs Dingemans 28 september 2017

Hondenpoep is vies, stinkt en plakt onder je schoen. Daarom is het netjes om de ontlasting keurig op te ruimen met een plastic zakje en die vervolgens in de prullenbak te dumpen. Toch denkt niet iedere Tilburger zo. Genoeg mensen laten de poep van hun hond lekker op straat liggen en voor sommigen werd dat een duur grapje. In 2016 ving de overheid maar liefst 167.000 euro aan hondenpoepboetes.

Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) blijkt dat 1236 baasjes in heel Nederland op de bon zijn geslingerd. Zuid-Holland heeft het meeste lak aan de regels: maar liefst 483 baasjes kregen een boete. Noord-Brabant volgt helaas op plek twee met 167 boetes. En nu een antwoord op hoeveel stoute baasjes we in 2016 in Tilburg hadden: ‘maar’ 30. Dat zijn er precies 20 minder dan in 2015.

Duur grapje

Die Tilburgse hondenbaasjes moesten flink aftikken. Hun boete kostte 140 euro, minderjarigen betaalden 70 euro. Hopelijk hebben ze ervan geleerd en ruimen ze de hondenpoep nu wel netjes op. Overigens zijn er meer gemeentes waar baasjes op de bon zijn geslingerd:

adv.