Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar! Deze vier wereldrecords werden gevestigd door Tilburgers

Door Rowie van der Vliet 18 oktober 2017

Wist jij dat deze grappige, knappe en bizarre wereldrecords door Tilburgers gevestigd zijn? We maakten een lijstje van vier records waarmee onze stadsgenoten toch maar mooi het Guinness Book of Records wisten te halen. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wereldrecord tv-kijken

Wereldrecord televisie kijken
Foto: Pixabay

Kruip je het liefste met een dekentje op de bank en kijk je zonder dat je het door hebt urenlang televisie? Tegenwoordig is bingewatchen een begrip, maar voor die tijd wist een Tilburger het wereldrecord tv-kijken al te breken. In 2009 behaalde Efraim van Oeveren de overwinning door in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum maar liefst 89 uur televisie te kijken. In die tijd sliep hij maar 45 minuten. Tja, we snappen wel dat Van Oeveren na zijn record zei dat hij een tijdje geen tv-programma meer wilde zien. Zijn record werd meerdere malen verbroken. Het huidige wereldrecord staat op 94 uur.

Wereldrecord grootste gebakken koek

Wereldrecordpoging grootste koek
Foto: Brabants Dagblad

Zo hé, we gokken dat zelfs de grootste eter deze reus van een koek niet op kan. De crèmekoek werd gebakken ter ere van het 50-jarig jubileum van koekenbakker Hoppe en de Fairtrade week in het Midden-Brabant College Economie en Groen in Tilburg. Toenmalige bakkersleerlingen Michael de Kort en Sanne Mutsaers kunnen deze prestatie toch maar mooi in hun zak steken. Leuk weetje: nog niemand heeft dit Tilburgse wereldrecord verbeterd.

Wereldrecord schaken

Wereldrecord schaken
Foto: Facebook Schaakgenootschap King

Hoe gaaf?! Het wereldrecord schaken staat vanaf dit jaar op naam van de Tilburgse Bob Jansen en Bossche Niels Ondersteijn. De mannen speelden 48 uur door zonder pauzes. Die twee volledige dagen waren goed voor 750 potjes. Ze verbroken hiermee het oude record van 44 uur en 21 minuten dat op naam stond van twee Spanjaarden. Wat een topsporters!

Wereldrecord vuurspuwen

Wereldrecord Vuurspuwen
Foto: Pixabay

Wat hadden we dit graag met eigen ogen gezien! In 2007 spuwden 115 mensen tegelijkertijd vuur op de Heuvel. Over een spektakel gesproken… De poging was goed genoeg om het oude record uit 2003 van 70 synchrone vuurspuwers te verbreken. Helaas is het record niet meer in handen van de Tilburgers, want in 2009 spuwden maar liefst 293 mensen tegelijkertijd vuur in Maastricht.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.