Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x zo ziet Tilburg er over 10 jaar volgens ons uit

Door Maartje Cooijman 21 september 2018

Ken je dat? Zit je gewoon lekker op een terrasje, gaat het gesprek ineens over de toekomst. Tilburg over tien jaar, hoe zal het er uitzien? Voor je het weet zit je te mijmeren en bedenk je de gekste dingen. Wij hebben dat ook. Zo zijn we op dit lijstje gekomen. Zo ziet Tilburg er in de nabije toekomst uit. Volgens ons dan, natuurlijk.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Virtual Reality

TIlburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Televisies en telefoons zijn totaal uit het straatbeeld verdwenen. Virtual Reality heeft eindelijk de big breaktrough gehad. Waarom in de echte wereld leven als je die computergestuurde werkelijkheid precies zo kan inrichten als je wil? Je zal dus overal mensen met brillen op zien. Eigenlijk een kleine upgrade van de mobiele generatie van nu dus.

Segway

TIlburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Tja, wij Tilburgers zijn nu eenmaal lui. Dat zal nooit veranderen. Daarom wordt Tilburg in 2028 overspoeld met mensen op een Segway. Niet alleen omdat we te beroerd zijn om te lopen hoor, maar ook omdat je zo sneller kan bewegen in de virituele werkelijkheid. Alleen sloebers lopen nog, de rest gebruikt z’n Segway.

Noetnoets

Tilburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Auto’s zie je deze dagen eigenlijk alleen nog maar in de lucht. Op de wegen heb je segways of Noetnoets. De Noetnoets zijn hypermoderne wagentjes die je razendsnel van de ene naar de andere locatie toe. Hoe, dat weten we niet precies. Wij verwachten een hyperloopachtige techniek, of misschien toch teleportatie. Ach, wat maakt het uit? Je komt er toch?

Vliegende auto’s

Hè, hè, daar zijn ze dan eindelijk. De vliegende auto’s. Waar de vliegende auto in 2018 meer iets weghad van een rijdende helikopter, heb je nu echte gave modellen. Tesla was er natuurlijk als een van de eerste bij, maar Elon Musk nam zijn modellen mee naar Mars. Gelukkig zijn er nog genoeg andere keuzes over. Alleen de regelgeving is nog wat problematisch. Als dat maar niet voor ongelukken zorgt.

Zeppelin 2.0

Met de komst van vliegende auto’s kon het openbaar vervoer natuurlijk niet achterblijven. Binnen no time werd de zeppelin nieuw leven ingeblazen. Nu vliegen de sigaarvormige ballonnen de hele dag af en aan. Het is wel een groot succes. Zeker aangezien Tilburg de eerste stad in Nederland is met verschillende aanmeerpunten. Veel reizigers stappen hier dus in of uit de zeppelin en dat is goed voor onze economie.

Teslatoren

Tilburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Hoewel we al jaren wisten dat we van fossiele brandstoffen af moesten, duurde het even voor we eindelijk zo ver waren. Pas toen in 2023 de schetsen van Tesla’s stroomtoren gevonden werden, ondernam de mensheid actie. Tilburg sloot zich hier gelijk bij aan en zodoende kwam er al snel een ware Tesla-toren in onze stad. Nu ontvangt iedereen draadloze energie, compleet gratis. Moet je het zoemen wel voor lief nemen.

Robots

TIlburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Oh, hadden we al gezegd dat iedereen in 2028 zeeën aan tijd heeft? Dat komt doordat de zware taken zijn overgenomen door robots. Eigenlijk moeten we ze androids noemen, maar dat gebeurt nog steeds niet. Wat wel gebeurt is dat onze landbouw, fabriekswerk en hulpdiensten volledig in handen zijn van robots. Eigenlijk hoeven mensen alleen nog maar dingen te doen die ze leuk vinden. Zoals schilderen of een held spelen in de vr.

Sterrenhemel

TIlburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Toen de wereld in 2021 door een komeet werd geraakt, dachten we allemaal dat ons einde nabij was. Gelukkig bleek het niet zo erg. Hoewel er een flinke krater in de Sahara te vinden is, veranderde er voor ons weinig. Nou ja, behalve dat de aarde een flinke slinger kreeg. Hierdoor werden we door ons zonnestelsel geduwd en kregen net een wat andere positie. Gunstig want de klimaatopwarming is zo gedeeltelijk opgelost. Geen smeltende poolkappen meer. Oh, en die sterrenhemel is ook prachtig.

Bezoekers

TIlburg over 10 jaar
Foto: indebuurt

Onze tocht door het zonnestelsel in niet onopgemerkt gebleven. Vele volkeren van buiten onze eigen planeet schoten ons te hulp. Zo bleef niet alleen onze atmosfeer beschermd, maar genieten we nog steeds van dezelfde seizoenen. Hoewel de winters iets kouder zijn en de zomers wat koeler. Ach, we mogen niet klagen. We hebben er heel wat wetenschap voor teruggekregen. Hmm, waar hebben ze die tekeningen van Tesla eigenlijk gevonden?

Meer lezen over Tilburg? Kijk dan eens naar:

Heuvelse Kerk

Gaaf! Deze dronebeelden laten Tilburg van een andere kant zien

Zo hebben we Tilburg echt nog nooit gezien. Wat zijn we onder de indruk van deze gave dronebeelden d...
Tilburg in het holst van de nacht

11 prachtige foto’s van Tilburg in het holst van de nacht

Onze mooie stad lijkt nooit te slapen. Dat is niet erg want in het donker is Tilburg met één woord p...
Michelle van de Wouw De Staatsdrukkerij

Michelle bedacht het beste idee om Tilburg nog leuker te maken

"Hè, wat is zij nou aan het doen?" Wanneer Michelle van de Wouw gehurkt verf aanbrengt op straatsten...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.