VIDEO: 7 x deze internethypes zijn ook een dikke hit in Tilburg geweest

Door Rowie van der Vliet 15 januari 2019

Weet je het nog? Die dag dat je een emmer met ijsklontjes over je hoofd gooide in de ice bucket challenge? Of die keer dat je met je collega’s op de werkvloer de mannequin challenge filmde? Wij zetten de leukste internethypes mét Tilburgse filmpjes voor jou op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Flashmob

Het was dé internethype van 2003: de flahmob. Eigenlijk bleef de hype nog wel een paar jaar plakken. Even vergeten wat een flashmob ook alweer was? Een groep mensen die op een bepaalde plek plotseling begint te dansen om zo het openbaar leven te ontregelen en bij het winkelend publiek een ‘huh?!’-momentje te creëren. Supergrappig! We genieten extra veel van dit fijne filmpje van de Tilburgse Kermis uit 2009.

Lipdub

Na de flashmob dook er weer een andere internethype op: de lipdub. Een samentrekking van lipsynching en audiodubben. Playbacken en nasynchroniseren dus. In de video komen elke keer andere mensen aan de beurt, die allemaal een kort stukje van een liedje playbacken. Daar deed Fysio Sport & Therapie heel gezellig aan. Hoe grappig?!

De icebucketchallenge

De icebucketchallenge (letterlijk: de ijsemmeruitdaging) was een actie die in augustus 2014 (ja, zo lang geleden alweer!) helemaal viral ging. Als je de uitdaging aanging, moest je een emmer ijswater over je hoofd kieperen en daarna een donatie doen aan de stichting ALS. Ook in Tilburg werden heel wat emmertjes gevuld. Bergenaar Waaronder bij de sportelievelingen van Puur Fitness. Chapeau!

Mannequin Challenge

Ken je deze nog? Tijdens de Mannequin Challenge filmde je je vrienden in een soort van verstijfde positie. En dan het liefst in een soort ‘bevroren actie’. Deze hype piekte in november 2016. Ook groep 6 van De Vijf Hoeven maakte een hele gave versie in de sneeuw. 

Pokémon Go

Met z’n allen op zoek naar virtuele beestjes. In september 2016 was er een record aantal Pokémonvangers actief. Maar sta niet gek te kijken als je nog steeds fans door de straten van Tilburg ziet lopen. Ben jij nog steeds fan? Er is zelfs een Tilburgse Pokémon Go Facebookpagina. Omroep Tilburg maakte er een leuk item over.

The Harlem Shake

Wat ons betreft de leukste en gekste internethype! In 2013 bracht vlogger Filthy Frank een video uit op YouTube. Zijn internethit werd daarna door duizenden gekopieerd. Een filmpje begint vaak met één persoon, die even alleen danst. Daarna komen er andere mensen bij (vaak in gekke kleding) die allerlei rare bewegingen maken. Grappig! In bovenstaand filmpje zie de The Harlem Shake op de Tilburg University. We hebben nu al zin in carnaval!

Birdbox Challenge

Nieuw is de Birdbox Challenge, naar de populaire Netflix-film met Sandra Bullock. Je probeert dan met een blinddoek door een stad/winkel/huis te komen. Tilburgse filmpjes hebben we nog niet gespot. Misschien is dat maar goed ook, want dit is natuurlijk heel gevaarlijk. Niet proberen, mensen!

Lees ook:

Judy Schalken

Judy heeft een bijzonder beroep: ‘Ik verdien mijn geld door te gamen’

De 20-jarige Judy Schalken huurt haar eigen appartementje en is volledig onafhankelijk. Ze verdient ...
Jere's Games

Cool! Deze Tilburger kan de vlogger van Cartoon Network worden

Wauw, dit is cool! De 12-jarige Jeremy Pieters is genomineerd voor een vlogwedstrijd van Cartoon Net...
Frites atelier

7 x deze restaurants missen we nog in Tilburg

We houden van het horeca-aanbod van Tilburg. In onze mooie stad kunnen we onszelf culinair laten ver...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.