Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 x deze BN’ers hebben in Tilburg op school gezeten

Door Merel van Dijk 19 januari 2020

Tilburg is rijk aan BN’ers die in onze stad hebben gestudeerd. Dat is ook niet gek, want onder andere de Rockacademie, de School voor Journalistiek en Stichting Topsportopleiding zitten hier allemaal! Benieuwd wie hier allemaal in de schoolbanken hebben gezeten? Lees snel verder!

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis
Guus Meeuwis in zijn thuisstad Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Dat het een echte Brabander is, weet iedereen wel. Maar geloof het of niet, onze Guus heeft Rechten gestudeerd op de universiteit van Tilburg. Later kwam hij er al snel achter dat hij artistiek en muzikaal begaafd was en dus niet echt helemaal thuis was in het recht!

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong foto:ANP

FC Barcalona-speler Frenkie de jong heeft zijn middelbare schooltijd doorgebracht op het Willem II College in Tilburg. Hier volgde hij de Topsportopleiding omdat hij toen bij onze Tricolores voetbalde. Op dit moment behoort hij tot een van de beste voetballers van de wereld. Die steken we even in onze zak!

Danny Vera

danny vera
Foto: ANP

Danny Vera is zanger, muzikant en songwriter. Hij bracht zijn jeugd door op de Tilburgse Rockacademie! Hierna is hij uitgegroeid tot een van de bekendste zangers van Nederland. Ook iets wat niet onopgemerkt bleef was zijn Top 2000 stunt met het nummer Rollercoaster. Het nummer eindigde bij Radio 2 op de vierde (!) plek.

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren
Foto: ANP

We kennen Domien voornamelijk van het radioprogramma Qmusic. Hij studeerde op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Als klein jongetje ‘werkte’ hij op de kinderredactie van Lokale Omroep Goirle. Hoe lief?!

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers foto: ANP

Art begon met studeren van Bedrijfskunde in Rotterdam, maar heeft toen een flinke switch gemaakt. Hij koos namelijk ook voor de opleiding Journalistiek in Tilburg. Prima keus, Art! Veel mensen die aan Art denken, linken snel Wie Is De Mol. Dat is ook niet zo gek: hij won het programma in 2014 en presenteerde het hierna een aantal jaar!

Jackie Groenen

Jackie Groenen
Foto: ANP

Oranje Leeuwin Jackie Groenen is druk bezig met haar voetbalcarrière, maar dat is niet het enige waar Jackie op dit moment aan denkt. Wonder boven wonder is ze op dit moment ook nog aan het studeren… en niet zomaar een studie! Op Tilburg Universiteit zit ze ook nog geregeld in de rechtsboeken. Wauw! Waar haalt ze de tijd vandaan?

Duncan Laurence

Foto: ANP

Duncan Lawrence is ook een van de BN’ers die in Tilburg heeft gestudeerd! Hij heeft een lange tijd doorgebracht op de Rockacademie in onze stad. Hij viel al snel op op de school, wat in zijn laatste jaar resulteerde in een nominatie voor de Jacques de Leeuw Prijs.  Met zijn nummer Arcade waarmee hij het Songfestival won, liet hij heel Nederland verliefd op hem worden.

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De za...

Jacqueline Govaert

jacqueline govaert
Foto: ANP

Jacqueline heeft haar jeugd doorgebracht op de Muzische afdeling van het Willem II college en is hierna doorgegaan naar de Rockacademie. Het leuke is dat ze samen met Danny Vera bij de eerste (!) lichting studenten hoorde van de school. Hoe speciaal!

Twan Huys

Twan Huys foto: ANP

Twan Huys is voor iedereen in Nederland een bekend gezicht. Wist je dat hij ook een van de BN’ers is die in Tilburg heeft gestudeerd? Hij heeft de opleiding Journalistiek afgerond en is daarna de mediawereld ingedoken. Zijn hoogtepunten zijn toch wel Nieuwsuur en Collegetour.

Hugo Kennis

Hugo Kennis deed mee aan Expeditie Robinson en won. Foto: ANP Foto

Deze BN’er heeft twee (!) studies in onze stad gevolgd. Hij volgde een opleiding tot kok en horecamanager en daarna Musical- en Theateracademie op de Hogeschool voor de Kunsten. Hoewel Hugo eigenlijk al een tijd bekend was op tv door zijn kookprogramma smaakpupillen, is hij eind 2019 toch écht tevoorschijn gekomen. Hij won namelijk het programma Expeditie Robinson. Zo knap!

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De za...

Gespot! Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis was in Tilburg

Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis begaf zich maandag 6 januari op een voor hem heel bekende ple...

Lees ook:

Deze BN’ers komen naar Tilburg in 2020

Bekende Nederlanders spotten in Tilburg? Dat kan in 2020 zeker! Dit jaar komen er namelijk een hoop ...
Guus Meeuwis

Nieuwe liefdes en tv-avonturen: zo zag 2019 eruit voor de Tilburgse BN’ers

2019 zit erop en dus is het tijd om terug te blikken. Hoe zag het jaar van de Tilburgse BN'ers eruit...

Dit zijn de leukste BN’ers uit Tilburg volgens jullie

Lig jij altijd in een deuk door de filmpjes van Steven Brunswijk? Of kijk je graag naar de acteerski...
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.