Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ojee! De Hudson’s Bay in Tilburg trekt niet genoeg publiek…

Door Thijs Dingemans 1 november 2017

Huilen geblazen: het gaat niet zo lekker met Hudson’s Bay. Het merendeel van de Nederlandse warenhuizen is niet rendabel te krijgen, waaronder het filiaal in Tilburg. Dit blijkt uit een analyse van databureau Whooz.

Wat betreft de winkels van Hudson’s Bay in Tilburg, maar ook in Maastricht, Den Bosch en Breda gaat het erom spannen of er voldoende klanten komen, omdat de kerndoelgroep van Hudson’s Bay op al deze plekken kleiner is dan 14.000 huishoudens.

Minimum

Volgens het onderzoeksbureau is 14.000 huishoudens het minimum voor een warenhuis. Met de filialen in Zwolle en Almere gaat het nóg slechter. Hudson’s Bay mikt op hoogopgeleide stedelijke alleenstaanden en stellen en huishoudens die het financieel gezien goed voor elkaar hebben. Rond de winkel in Zwolle zijn volgens Whooz slechts 3500 huishoudens in de beoogde groepen, bij Almere 4000.

Hudson's Bay Tilburg
Foto: indebuurt

Hudson’s Bay te duur

Hoogopgeleide, relatief jonge singles en koppels die in de stad wonen en werken, hebben genoeg geld om te winkelen bij Hudson’s Bay en wonen ook in de buurt van de warenhuizen. Daar moet Hudson’s Bay het echt van hebben, zo stelt het bureau. Voor andere doelgroepen in de stad, zoals jongeren en oudere sociale huurders, zou het warenhuis ietwat te duur zijn.

No worries

Een meer rooskleurige toekomst ziet het bureau voor de winkels in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Leiden, want daar zou de doelgroep zich meer concentreren. Toch hoeven we ons in Tilburg voorlopig geen zorgen te maken, zo lezen we in Trouw. “We zijn erg blij met de A-locaties in grote Nederlandse steden waar warenhuizen zijn geopend en nog gaan openen. En hebben dan ook het volste vertrouwen in de toekomst van deze winkels”, laat Hudson’s Bay weten in een schriftelijke reactie op het onderzoek.


Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.