Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh no! Hudson’s Bay was donderdag dicht en zal definitief uit Tilburg verdwijnen

Door Rowie van der Vliet 19 september 2019

De kogel is nu toch écht door de kerk! Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Dit betekent dat het Tilburgse filiaal dus ook definitief zijn deuren zal sluiten. Vandaag is de vestiging van Hudson’s Bay in Tilburg dicht.

Alle vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland gaan voor of op 31 december 2019 definitief dicht, zo meldt het AD. Het bedrijf maakte dit vanmiddag bekend aan het personeel. Donderdag waren de Hudson’s Bay winkels gesloten. Mocht je tijdens de wekelijkse koopavond dus willen shoppen bij het warenhuis in Tilburg, moet je nog even geduld hebben.

Hudson’s Bay gesloten

Op de deuren van het warenhuis hangt nu een briefje met de mededeling: wegens technische storing is onze winkel gesloten. Je raadt het al: er is geen stroomstoring of pinprobleem bij Hudson’s Bay in Tilburg. Soortgelijke briefjes hebben in Tilburg wel meer gehangen op zaken die gesloten werden, zoals bij Jamie’s Pizzeria dat aan het Pieter Vreedeplein zat. ”Vrijdagochtend om 10.00 uur zullen alle winkels weer open gaan”, laat een medewerker van het contactcentrum van Hudson’s Bay weten aan indebuurt.

Ontslagvergoeding

Hudson’s Bay kwam twee jaar geleden naar Tilburg, maar had het vanaf het begin al moeilijk. Nu is het einde voor de opvolger van de V&D toch definitief daar. Alle medewerkers die voor 1 september in dienst waren bij Hudson’s Bay krijgen een ontslagvergoeding, laat vakbond CNV weten. De medewerkers krijgen de gelegenheid om onder werktijd te solliciteren en ontvangen kilometervergoeding. Daarnaast zal Hudson’s Bay een banenmarkt organiseren.

Problemen

Eerder liet de raad van bestuur van de Canadese warenhuisketen weten nog geen definitief besluit te hebben genomen over de winkel in Tilburg en de andere veertien filialen in Nederland. Er werd wel toegegeven dat de prestaties achterblijven, meldde het AD. Om hoeveel verlies het in Tilburg en de rest van Nederland gaat, wil het bedrijf niet zeggen. Hudson’s Bay meldde alleen dat de Nederlandse winkels onderpresteren. Naast de vestiging in Tilburg had Hudson’s Bay ook winkels in Amsterdam, Zwolle, Den Bosch, Breda, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

En nu?

Wat gaat er nu gebeuren met het pand aan de Heuvelstraat? Wij houden het in de gaten en houden je natuurlijk op de hoogte!

Lees ook:

hudson's bay tilburg

Dit willen Tilburgers straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson's Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet v...
Hudson's Bay

Waarom Hudson’s Bay wél tof is

We hebben al veel geschreven over warenhuis Hudson's Bay. Zo deden we ludieke suggesties om de winke...
hudson's bay

Dit moet Hudson’s Bay hebben om wél leuk te zijn voor Tilburgers

Hudson's Bay zit nu al een tijdje in Tilburg. Of het goed gaat? Nah, niet bepaald. De winkel trekt t...

Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay warenhuizen

Geopend09:00 - 18:00

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:warenhuizen

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.