O nee! Opnieuw een winkel (met een filiaal in Tilburg) in de problemen

Door Rowie van der Vliet 16 april 2019

Daar gaan we wéér! Vidrea Retail, het moederbedrijf van de winkel Miller & Monroe, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. De mode- en lifestyleketen heeft ook een filiaal in Tilburg, aan de Besterdring.

Vervanger van andere failliete keten

In totaal heeft Miller & Monroe 72 winkels in heel Nederland, en zo’n 550 werknemers in dienst. In Brabant vind je filialen in onder andere Tilburg, Den Bosch en Oosterhout. De winkel is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele, die in hetzelfde pand aan de Besterdring zat. De doelgroep van Miller & Monroe is vergelijkbaar met die van Charles Vögele, maar behalve mode verkoopt de winkel ook vazen, kussens, sieraden en andere leuke spullen.

Blijft de winkel open?

Vidrea, dat ook 160 winkels in Duitsland heeft, hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open. Je kunt voorlopig dus nog winkelen bij het filiaal in Tilburg. Vidrea is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven. Ook zouden leveranciers door de negatieve berichten in de media vooruitbetaling eisen en zette huisbankier ABN AMRO uiteindelijk de kredietvoorziening stop.

Legendarisch liefdeskoppel

De naam van de winkel komt van Arthur Miller en Marilyn Monroe. Arthur Miller is van die twee ongetwijfeld de minst bekende naam, maar als we zeggen dat hij de auteur is van ‘Death of a salesman’, dan gaat er misschien een klein belletje rinkelen? En anders maar gewoon omdat hij dus ooit de man was van Marilyn Monroe. Beetje vóór onze tijd, maar dat schijnt dus een legendarisch liefdeskoppel te zijn geweest. Zelfs nadat ze uit elkaar gingen, bleven ze elkaar lief vinden.

Komt er een doorstart?

Het is nog niet zeker of er een doorstart komt. Maar wel zien we bij andere ketens die failliet zijn verklaard dat een ander bedrijf ze overneemt. Wat dacht je van Intertoys en Sissy-Boy?

Lees ook:

Sissy-Boy failliet 

Goed nieuws: Sissy-Boy krijgt een doorstart en wil zoveel mogelijk winkels behouden

Dat was even schrikken: de hippe interieur- en kledingwinkel Sissy-Boy werd vrijdag failliet verklaa...
Intertoys XL

Tóch een doorstart voor Intertoys: dit gaat er gebeuren met de Tilburgse winkels

Intertoys maakt een doorstart, maar 91 filialen sluiten de deuren. Die beginnen zaterdag 9 maart al ...

Heftig! Deze ketens met een vestiging in Tilburg zijn onlangs (bijna) failliet verklaard

Het lijkt wel domino! De ene na de andere zaak 'valt om'. Echt hoor, het straatbeeld gaat er ietsjes...

adv.