Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

O jee! Deze attractie op de kermis is levensgevaarlijk (en zelfs dodelijk)

Door Thijs Dingemans 27 juli 2017

De kermis moet leuk zijn, toch? Dat is het zeker. Neem schietoma Ria bijvoorbeeld. Zij schoot dinsdagavond voor de 81e keer in de roos. Maar er gebeuren helaas ook minder leuke dingen dit jaar. Zo zat een jongetje klem in een attractie en nu blijkt ook dat er een levensgevaarlijke attractie staat. En laat die nou net Chaos heten…

1 dode

We horen je al denken: heh, er is toch niks aan de hand met de attractie in Tilburg? Klopt. Maar in Amerika ging het dinsdag goed fout. Bij een ritje in de ‘Fire Ball’ werden meerdere mensen in volle vaart uit de attractie geslingerd. Een man van 18 overleed zelfs, zeven anderen raakten gewond.

Voorlopig dicht

En wat blijkt nu: die attractie is gemaakt door het Nederlandse bedrijf KMG. Precies dezelfde staat op dit moment op de Tilburgse kermis, maar dan onder de naam ‘Chaos’. De makers roepen daarom elke exploitant op om de attractie niet te openen tot er meer duidelijkheid is over het ongeluk. Op onze kermis blijft Chaos daarom (voorlopig) ook dicht, meldt het Brabants Dagblad.

adv.