Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: reusachtig Doolhof komt naar Tilburg en meer

Door Rowie van der Vliet 5 februari 2018

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Dwalen door doolhof in de binnenstad

In Tilburg kunnen we al dwalen door het Dwaalgebied, maar er komt nu ook een levensgroot doolhof naar de binnenstad. Het is een idee van Joep van Gorp, organisator van festivals als Aus Berlin en Machinekamer, aldus Brabants Dagblad. Het bouwwerk is geen kinderspel, want het wordt vierhonderd meter groot met verhogingen, tunnels, gangen en kamers. Binnen nu en een paar maanden begint de aanbouw!

Bovenstaande video is een impressie van een doolhof uit Berlijn waarop de bedenker zich liet inspireren.

Tilburgse wint auto

Lieke Anna
Lieke Anna laat zich opsluiten voor het programma ‘Blijf erin en win’ Foto: 538

Hoeveel heb jij over voor een nieuwe auto? Tilburger Lieke Anna Haertjens gaat ver. Ze deed namelijk mee aan het spel ‘Blijf erin en win’ van 538. Dit betekende dat ze vier dagen in een auto moest blijven met vier andere deelnemers. Wie het langst blijft zitten, wint. Een deelnemer uit Woerden had ook veel doorzettingsvermogen, dus kwam het aan op een quiz. Ze bleven samen maar liefst 83 uur zitten! Lieke Anna wist de meeste vragen te beantwoorden en is de trotse eigenaresse van een auto.

Eén rijbaan Cityring dicht

Zebrapad Heuvelring
Foto: indebuurt

Na carnaval kan het zomaar eens gebeuren dat we op een gesloten linkerbaan van de Heuvelring afrijden, zo meldt Brabants Dagblad. De gemeente gaat namelijk experimenteren met het sluiten van deze baan op rustige tijden. Er is een systeem gebouwd dat meet of het druk is op de weg. Wanneer dat niet het geval is dan zal de baan niet toegankelijk zijn, behalve voor hulpdiensten. De proef duurt tot half april. Het is niet de enige wijziging op de weg. Er zullen ook witte stippen worden aangebracht om te laten zien dat de situatie anders is dan normaal.

Scooter in vlammen op

Vlammen
Foto: Pixabay

Een scooterrijder uit Tilburg zal een nieuw vervoersmiddel moeten vinden. Toen hij wat olie wilde bijvullen, ging zijn scooter in vlammen op, zo lezen we in Brabants Dagblad. Gelukkig was hij er snel bij en raakte hij niet gewond. Ook wist hij de scooter snel uit zijn schuurtje te halen zodat er verder niets in brand vloog.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.