Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er dit weekend in Tilburg

Door Thijs Dingemans 6 november 2017

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij in ons nieuwsoverzicht.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Chroom-6

chroom-6
Foto: ANP

Heftig nieuws: het Brabants Dagblad heeft maandenlang onderzoek gedaan naar het chroom-6-schandaal en daaruit worden schokkende conclusies getrokken. De krant publiceerde het onderzoek zaterdag, waaruit blijkt dat zowel NedTrain als de gemeente Tilburg, forse steken hebben laten vallen. Daarom gaat justitie nu vooronderzoek doen, ook worden Kamervragen gesteld.

Lees hier alles over het onderzoek van het Brabants Dagblad. 

Menno beste breakdancer van de wereld

menno van gorp
Foto: ANP

Feest! De Tilburgse breakdancer Menno van Gorp is zaterdagavond wereldkampioen Breakdance geworden. In 2014 werd Menno dat ook al, eveneens in de Westergasfabriek in Amsterdam. Zaterdag flikte de Tilburger dat kunstje dus weer. Hij won in de finale van 15 andere breakdancers. Proficiat, Menno!

Zelfde sportresultaten: Trappers wint, rest verliest

trappers
Foto: ANP

Tilburg Trappers lijkt op weg naar een nieuw kampioenschap. Dit weekend wonnen de Tilburgse ijshockeyers alweer voor de twaalfde keer in de Duitse Oberliga. Vrijdag én zondag werd gewonnen, twee keer door een goal in de extra tijd.

Bij Willem II is de situatie heel anders. De voetbalclub staat op de voorlaatste plek in de eredivisie en moet, als het blijft verliezen, vrezen voor degradatie of nacompetitievoetbal. Ook zaterdag werd dus verloren, dit keer in Alkmaar tegen AZ.

Ook HC Tilburg won zondag niet. Net als vorige week, verloor de hockeyclub ook dit weekend. Dat gebeurde bij Oranje-Rood.

 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.