Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zusjes Hanna en Julia openen Koppig Brunchcafé in Dwaalgebied

Door Rowie van der Vliet 27 augustus 2020

Koppig Brunchcafé doet zijn naam eer aan. Zusjes Hanna (30) en Julia (26) Lutgerink maakten naar eigen zeggen een koppige keuze om juist in deze tijd een horecazaak te openen. “We waren al langer met pandjes bezig, maar er was steeds iets dat niet lukte.”

De aanhouder wint. Het was 1,5 jaar geleden toen Hanna en Julia hun ondernemersplan op papier zetten. Tijdens de coronacrisis lazen ze dat Ovide aan de Tuinstraat het niet heeft gered. “Toen heb ik snel gereageerd dat ik interesse had in dit pand. Gelukkig was het nu wel raak”, zegt Hanna.

Socialmediawaardig

Koppig Brunchcafé ging woensdag 26 augustus voor het eerst open. “De allereerste gasten waren onbekenden van ons. Ze voelden zich helemaal vereerd dat ze de eersten waren”, zegt Julia met een lach. Hanna geeft aan dat niet iedereen doorheeft dat Koppig nog maar net open is. “Het was op de eerste dag gelijk al superdruk en heel leuk. De leuke reacties geven zeker een boost. Het was extra spannend om in deze tijd te beginnen, maar gelukkig hebben we veel positieve reacties gehad.” Julia: “We horen dat mensen het er mooi uit vinden zien. Er zijn al veel foto’s gemaakt. Dat is ons streven: een goed uitziende socialmediawaardige brunch.” Op de kaart staan onder andere gepocheerde eieren, American pancakes, wafels en tosti’s.

Echt lekker eten

Koppig Brunchcafé staat voor genieten. Hanna: “Het is echt lekker eten. We richten ons niet op gezond. Als iets toevallig biologisch is dan is het mooi meegenomen, maar daar streven we niet naar. Het gaat er hier om dat als je komt brunchen je niet de salade neemt die je thuis pakt. We hebben onder andere taartjes van Zoete Moed, die elke dag vers worden geleverd. En er is brood van Theo Pastoor. Dat wilden we zelf heel graag, want we zijn daarmee groot geworden. En het is superlekker! Kijk, je krijgt hier ook een grote kop thee.”

Goed samenwerken

Hanna en Julia weten dat ze goed kunnen samenwerken als zussen. “Eerder werkten we samen bij Tapasbar Mañana. We zijn goed op elkaar ingespeeld.” Dat bleek ook wel tijdens de verbouwing. “We hebben alles zelf gedaan! Mijn vriend is superhandig en die heeft ons veel geleerd, zoals betegelen en behangen. Vrienden hebben ons ook geholpen. We wilden het graag zelf doen zodat we zo snel mogelijk open konden gaan”, zegt Hanna.

Het brunchcafé is elke dag open van 9.00 tot 18.00 uur. Neem hier alvast een kijkje:

Je vindt er meerdere gezellige hoekjes. Foto: indebuurt Tilburg
Koppig Brunchcafé is open in de Tuinstraat. Foto: indebuurt Tilburg
Neem lekker plaats aan de bar of een tafeltje. Foto: indebuurt Tilburg
Bij Koppig Brunchcafé staat er desinfectiemiddel als je binnenkomt. Foto: indebuurt Tilburg
Het pand van Koppig Brunchcafé. Foto: indebuurt Tilburg
Hanna en Julia openen Koppig Brunchcafé. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Olé! Er komt een versmarkt à la Spanje naar Tilburg

Misschien ken je het nog wel van vakantie in Spanje: een versmarkt met de lekkerste producten. Het i...

Aloha! In Tilburg vind je een nieuw restaurant met pokébowls en Japanse toetjes

Tilburg heeft er een nieuw afhaalrestaurant bij: Poké You The Aloha Express. Je haalt er pokébowls, ...
Ziengs zit hier in de buurt Heuvelstraat

Yes! Er zit een nieuwe schoenenwinkel in de Heuvelstraat

De ene na de andere schoenenwinkel lijkt uit het straatbeeld te verdwijnen, maar sinds deze week heb...

Meer over Koppig Brunchcafé ontdekken?

Koppig Brunchcafé restaurants en horeca

Geopend09:00 - 17:00

Tuinstraat 49-1, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.