Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: De Albatros is totaal verbouwd: ‘Gasten lopen met open mond van de trap af’

Door Rowie van der Vliet 28 oktober 2019

Denk je bij de Albatros nog steeds aan de bruine kroeg op het water? Stadsbrouwerij 013 kocht de partyboot als verlengstuk van hun succesvolle proeflokaal aan de Piushaven. Wij lopen van de trap af en wat we dan aantreffen, verwacht je écht niet.

De boot is helemaal verbouwd – en dan overdrijven we niet. “Eigenlijk zie je vanbinnen gewoon een compleet nieuwe boot. We hebben alles tot het geraamte eruit gehaald”, vertelt mede-ondernemer Iris Wischmann. Afgelopen zaterdag opende de zaak. “Het was meteen volle bak. Mensen die het nog van vroeger kenden liepen de trap af en stonden halverwege stil. Je zag die mond openvallen! Iedereen dacht: huh?”

Oude eigenaren onder de indruk

Walter Tempels en Anton Broekmeulen, de oude eigenaren van de Albatros, kwamen ook even buurten. “Ze waren zeker onder de indruk en hebben het gevoel de zaak goed achter te laten. Anton ging als een van de laatsten weg tijdens de opening!”

Een maand tijd

In maart werd de boot verscheept naar De Werf. Maar je gelooft het niet: in een maand tijd is de boot helemaal opnieuw ingericht. “Ja, op 24 september hadden we nog een compleet lege boot. Alles tot aan het geraamte is eruit gehaald. Echt bizar. De oude details zijn wel behouden. Er zitten meer patrijspoorten (ramen, red.) in voor meer daglicht.” De binnenkant ziet er toch echt compléét anders uit. “Ik heb mij laten inspireren door de Titanic. Dat schip had rookzalen voor de elite. Dat combineerde ik met de glamour en allure van de film The Great Gatsy, samen met de authentieke stijl van de boot en de warme sfeer van Stadsbrouwerij 013.”

Doodeng

Zo’n boot inrichten doe je niet even 1, 2, 3. “Het was doodeng! Alles is maatwerk, zelfs de krukken. Anders hebben ze niet de juiste hoogte voor in een boot. Maar we hebben zo’n enorm fantastisch team. Iedereen stak de handen uit de mouwen en heeft wel iets bijgedragen. Zelfs de vaders van medewerkers of de buurman die langsliep. Ik heb iedereen doodgeknuffeld tijdens de opening, want ik ben zo blij dat we het geflikt hebben met z’n allen.” Iris is helemaal blij met Ton van Kade Zuid Interieur, die het concept voor Albatros 2.0 hielp ontwikkelen. “Hij woont zelf ook op een boot, dus met zijn kennis hebben we het verbouwd.”

Uitgebreid borrelen

Bij de vernieuwde Albatros zijn we welkom om te komen borrelen. Je geniet er van de vertrouwde bieren van Stadsbrouwerij 013 en de ‘grote broer’ uit Eindhoven. Daarnaast staan er hoptails op de kaart, cocktails met hopbieren. Ook is er een hapjeskaart van zo’n drie pagina’s compleet met truffelburgers, de populaire pulled pork nacho’s, cheesecake, rosbief en meer. “Voor €19,50 per persoon kun je de tafel vol laten zetten door de chef.” Wie aan de bar zit, ziet de kok aan het werk in de open keuken.

Drijvend terras

Naast borrelen is de ruimte ook te huur voor feesten, vergaderingen, bruiloften en meer. “Echt kicken! Onze mailbox stroomt vol. Iedereen is zo enthousiast.” In het voorjaar wordt Albatros 2.0 nóg gaver. In april komt er een drijvend terras over heel de lengte van de boot. Het wordt 7,5 meter diep en er is plek voor zo’n honderd man. Door windschermen, parasols en heaters kunnen we hier zelfs met tien graden nog lekker zitten.”

Alvast thuis een kijkje nemen? Zo ziet de zaak eruit:

De Albatros 2.0. Foto: indebuurt Tilburg
Albatros. Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Een hoptail, een cocktail met hopbier! Foto: indebuurt Tilburg
Iris van Stadsbrouwerij 013 en de Albatros heeft een hoptail vast. Foto: indebuurt Tilburg
De Albatros. Foto: indebuurt Tilburg
Alle alle details is gedacht. Foto: indebuurt Tilburg
Interieur van de Albatros. Foto: indebuurt Tilburg
De bar. Foto: indebuurt Tilburg
De buitenkant van de Albatros kennen we allemaal. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Dille & Kamille

Nieuw in Tilburg: shoppen maar! Dille & Kamille is eindelijk open in onze stad [foto’s]

Pak die portemonnee er maar bij! Sinds vrijdag kunnen we namelijk langs bij een van de meest gewilde...
My Jewellery

Whoohoo! We weten wanneer My Jewellery in Tilburg opent

Heb jij je agenda al klaar liggen? Pak 'm er gerust even bij. We weten namelijk wanneer conceptstore...

Zo leuk! The Cotton Club is geopend in Tilburg

The Cotton Club opende woensdag haar deuren in de Heuvelstraat. De kledingwinkel is al in een hoop N...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.