Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet! Dit is wanneer het doolhof met rooftopbar in Tilburg opengaat

Door Rowie van der Vliet 19 september 2018

Tilburgers, maak kennis met Doloris. We horen jullie al denken: met wie? Nou, Doloris is de naam van het supergave doolhof met uitkomst op de rooftopbar aan de Spoorlaan. De eerste echte kennismaking duurt nog eventjes: naar verwachting kunnen we mei 2019 op ontdekkingsreis.

De eerste filmpjes zijn door initiatiefnemers Qanvas alvast op het web gegooid. We zien een man in een kamer vol rode draden, briefjes op de muren én een rode telefoon. Wanneer hij de telefoon opneemt, wordt-ie plots getransporteerd naar een andere wereld: die van Doloris. De man staat verbaasd om zich heen te kijken in de goederenlift die hem (en toekomstige bezoekers) naar boven brengt. Later loopt hij door een gang die naast kaarslicht wordt verlicht door ‘vierkante doorgangen’ van tl-buizen. Een stem galmt door de ruimte: “Can you find me by finding you?”

Veertig kamers

Tilburgers worden uitgedaagd om Doloris te vinden. Het zal nog een hele zoektocht zijn, want het doolhof loopt door maar liefst veertig kamers. In totaal bedraagt de oppervlakte 2200 vierkante meter. Hoe vet?! We lopen door gangen, beklimmen muren en kruipen door mysterieuze objecten. Wij zijn nu al heel benieuwd wat het doolhof precies inhoudt, maar het klinkt al heel bijzonder!

Twintig kunstenaars

Het reusachtige doolhof is bedacht door Tim Henrik Schneider. Brabants Dagblad meldt dat vijf Duitse en vijftien Nederlandse kunstenaars druk zijn met de opbouw. Naar verwachting hebben ze daar negen maanden voor nodig. We hoeven niet bang te zijn om geen kans te krijgen om kennis te maken met Doloris. Zowel de rooftopbar als het doolhof blijven nog minimaal tien jaar in Tilburg.

Driehonderd meter

Dan nog even over die rooftopbar op het dak van het oude postkantoor aan de Spoorlaan… We gokken dat we straks niet lang hoeven te zoeken naar een plekje in de zon, want het terras krijgt een oppervlakte van driehonderd meter. De rooftopbar maakt onderdeel uit van een horecaconcept van Jaap van Ham (ook de man achter Polly Maggoo, Café Bakker en Het Ketelhuis), Joep van Gorp en Gijs van der Velden. Joep zal in het gebouw een heel gaaf doolhof realiseren met de rooftopbar als eindpunt. Gijs is eigenaar van kookstudio Cookaholics en gaat op het dakterras in de Spoorlaan een horecaconcept met lekker eten, bier, wijn en cocktails verzorgen. De rooftopbar is het gave eindpunt van het doolhof, maar is ook te bezoeken zonder deel te nemen aan het doolhof.

Zie hier het filmpje over Doloris:

Doloris invites you to enter her Universe, a walkthrough art experience and immense rooftopbar.www.doloris.nl

Posted by Doloris on Friday, 7 September 2018

Lees ook:

Uitzicht Tilburg

Wauw! Er komt een rooftopbar in Tilburg

Hotspot alert! In de toekomst kunnen we borrelen onder het genot van een prachtig uitzicht over onze...
Zebrapad Heuvelring

Weekendnieuws: reusachtig Doolhof komt naar Tilburg en meer

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste geb...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.