Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburg krijgt een drive-in bioscoop op een onwijs toffe locatie

Door Rowie van der Vliet 8 juli 2020

Normaal parkeren we onze auto om een voetbalwedstrijd in het Willem II-stadion te bezoeken. Dat wordt straks wel anders. Op het parkeerterrein (van het uitvak) vinden we straks een pop-up drive-in bioscoop, zo meldt Stadsgezicht.

Er is plek voor tachtig auto’s en er komen maar liefst vijf grote led-schermen. We kunnen al snel aan komen rollen, want de bioscoop gaat vrijdag 17 juli open. Drie weken lang worden we getrakteerd op vier films op een dag. Aan de films zitten soms ook optredens verbonden. Zo komen BN’ers Danny de Munk, Tim Douwsma en YouTuber Dylan Haegens langs.

Tickets drive-in bioscoop Tilburg

Het geluid van de drive-in bioscoop regel je via je eigen autoradio of een geleende koptelefoon. Zin in een bak popcorn of een andere snack? Gewoon even de noodlichten aanzetten en het personeel neemt jouw bestelling op. Voor de ochtendfilms betaal je €7,50. Een kaartje voor de andere films kost €15,-. Zit er een optreden bij? Dan reken je €25,- af. Het programma vind je hier.

Voor herhaling vatbaar?

Jeroen Rosenberg, Timon Cobben en het audiovisuele productiebedrijf First Impression uit Tilburg halen de drive-in bioscoop naar onze stad. Als het goed bevalt hoeft de pop-up ervaring niet bij drie weken te blijven. Bij succes is de pop-up cinema zeker voor herhaling vatbaar, maar er komt vanuit de mannen geen vaste plek voor de drive-in bioscoop.

Lees ook:

Beachy Tim

Tim haalt een stadsstrand naar Tilburg: ‘Mét de meest gestoorde midgetgolfbaan van Europa’

We hoeven dit jaar niet naar Frankrijk of Spanje om lekker aan het strand te zitten. Naar verwachtin...

Vers van de pers: 7 x deze nieuwe hotspots in Brabant wil je bezoeken

We hoeven maar met onze ogen te knipperen en er is weer iets nieuws te vinden in onze provincie. De ...

Nieuw in: een gloednieuw stadscafé in hartje centrum

De Stadhuis­straat is misschien wel een van de meest eigenaardige straatje van Tilburg. Met evenemen...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.