Smullen geblazen! Dit fijne borrelcafé en barbecuerestaurant buiten het centrum gaat bijna open

Door Rowie van der Vliet 13 maart 2019

Het leukste borrelcafé en barbecuerestaurant buiten het centrum: dat willen Paul Janssen, Caroline Smit, Richard Maes en Carina Brands neerzetten. Na 2,5 maand verbouwen, gaat Fity50 Bar & BBQ bijna open.

De locatie klinkt voor veel Tilburgers bekend in de oren. We vinden Fifty50 Bar & BBQ namelijk in het eetcafégedeelte van De IJsspecialist. Reken er maar op dat de zaak er heel anders uitziet. Denk aan steigerhout, bakstenen en zwarte details. Vooral hout komt lekker veel terug op de gezellige plek. Dat is niet zomaar, want de meeste gerechten op de menukaart worden bereid op een houtskoolgrill.

Openingsdag

De grill staat al klaar in de keuken om gebruikt te worden. Op vrijdag 15 maart 2019 is het zover. Dan gaat Fifty50 Bar & BBQ voor het eerst open. De eigenaren kunnen niet wachten. “We serveren onze gerechten van de houtskoolgrill en na het eten kun je lekker blijven borrelen tot in de late uurtjes”, aldus Caroline Smit.

Overdekt terras

Je kunt wel stellen dat de zaak ontstond uit een eigen behoefte. Paul vertelt aan Brabants Dagblad dat-ie al twintig jaar in de Reeshof woont, maar toch genoodzaakt is om een drankje te doen op de Korte Heuvel. Dat horen de eigenaren van de nieuwe bar & BBQ al jaren terug van buurtbewoners. Daarom hopen ze in een gat te springen met de nieuwe horecatent. Naast de bar is er plek voor zo’n tachtig mensen om een hapje te komen eten. Hier lekker op het terras zitten? Kan gewoon! Er komt zelfs een overkapping boven het terras aan de parkzijde.

Lees ook:

Tof: er gaat een restauranttrein rijden door Tilburg

Eten en Tilburg zijn een perfecte combinatie. Van een sterrenzaak tot vegetarische eettentjes: we he...
Jantien Streng voor haar winkel TIEN in de Nieuwlandstraat, Tilburg

Jaaaa, TIEN krijgt een nieuwe locatie in de binnenstad!

TIEN strooit ook na carnaval nog met confetti. De fijne conceptstore in de Nieuwlandstraat heeft nam...
De Greef

Dit komt er in het pand van De Greef

Had je vroeger ook gordijnen van De Greef? En kocht je hier standaard jouw carnavalspakje? Helaas st...

Meer over Fifty50 Bar & BBQ ontdekken?

Fifty50 Bar & BBQ restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Campenhoefdreef 11b, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.