Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera! Het nieuwste koffiecafé in de binnenstad is open

Door Rowie van der Vliet 1 september 2020

Koffie uit Vietnam of Senegal? Je ervaart het bij het nieuwste koffiecafé in de binnenstad: Oostwest Cultuurcafé. Eigenaresse Inge van Rijswijk (27) opent de ontmoetingsplek met wereldse invloeden in het pand van International Center Tilburg.

“Of er iets uniek is op onze menukaart? De Senegalese koffie. Dat is een pittige koffie met onder andere kruidnagel. Bij ons staat ook de Vietnamese koffie vast op de kaart. Dat is een heel zoete koffie met melk. Hij smaakt precies zoals ik hem zelf ervaren heb in Vietnam”, aldus eigenaresse Inge. Ook is er Mexicaanse koffie en de bekendere chai latte’s en matcha latte.

Passie voor koffie

Het koffiecafé voelt als het laatste puzzelstukje in de ‘reis’ die Inge heeft afgelegd. Ze is van huis uit antropoloog en heeft veel aandacht voor andere culturen. Dat is niet alleen terug te zien in de inrichting en de menukaart. “Hier werken vluchtelingen zodat ze een betere kans hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat was voor mij heel belangrijk. Ik wil graag iets bijdragen. Toevallig ben ik in het vak barista gerold en heb hiervoor ook bij meerdere koffiecafés in Tilburg gewerkt. Ik kan hier mijn passie voor koffie kwijt.”

Samenwerkingen die kloppen

Inges verhaal en de missie van Oostwest Cultuurcafé wordt nog meer uitgedragen door het pand. “Hier zit ook International Center Tilburg. Dat zijn ook allemaal antropologen. Mensen uit het buitenland kunnen hier terecht voor hulp bij het zoeken van een baan of elkaar te ontmoeten. Er worden ook taalcursussen gegeven.” Maar Oostwest Cultuurcafé heeft nog meer samenwerkingen die kloppen. “De ingrediënten voor de tosti’s en de taartjes komen van Broodje Aap en Linke Soep. Dat is een catering waarbij ook vluchtelingen werken. Heel fijn om die visie te delen.”

Nieuwste koffiecafé

Oostwest Cultuurcafé is internationaal georiënteerd, maar Inge wil juist een plek creëren waar iedereen zich thuis kan voelen. Onder de noemer ‘oost west, thuis best’ zorgt ze voor een huiskamergevoel met het nieuwste koffiecafé aan de IJzerstraat.

Hier bekijk je het koffiecafé alvast:

Lekker zitten op de bank. Foto: indebuurt Tilburg
Het favoriete hoekje van Inge. Foto: indebuurt Tilburg
De wereldkaart aan de muur vat het samen. Foto: indebuurt Tilburg
Je kunt ook plaatsnemen aan een eettafel. Foto: indebuurt Tilburg
Lekker lezen kan ook. Foto: indebuurt Tilburg
Inge van Rijswijk opent Oostwest Cultuurcafé. Foto: indebuurt Tilburg

Deze zaken gingen open in augustus 2020 in Tilburg

Zo hé, het is alweer september. Tijd om de balans op te maken en eens te kijken hoeveel leuke zaken ...

Zusjes Hanna en Julia openen Koppig Brunchcafé in Dwaalgebied

Koppig Brunchcafé doet zijn naam eer aan. Zusjes Hanna (30) en Julia (26) Lutgerink maakten naar eig...

Olé! Er komt een versmarkt à la Spanje naar Tilburg

Misschien ken je het nog wel van vakantie in Spanje: een versmarkt met de lekkerste producten. Het i...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.