Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in: we hebben nu een falafelbar in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 19 mei 2020

Ja, je leest het goed. Ook in deze periode openen restaurants in Tilburg. De nieuwste aanwinst voor de stad is De Falafelbar. “Met De Falafelbar creëren we een mooie balans tussen fris, aards en kruidig. Juist in een periode die wel een opfrisser kan gebruiken”, aldus de bedenkers van het concept.

We hadden in Tilburg al een carpacciobar, maar nu worden ook liefhebbers van falafel op hun wenken bediend. Sinds 19 mei is De Falafelbar open. Zoals de naam al doet vermoeden, staat falafel centraal op de menukaart. Denk aan een pita met falafel, een tabouleh salade, hummus en meer. “Als je iets doet, moet je het ook goed doen. Daar zijn we heilig van overtuigd. Daarom staat ons concept volledig in het teken van falafel”, aldus de eigenaren.

De Falafelbar

De Falafelbar komt uit de koker van dezelfde eigenaren als BAO en SCOTTI’s. Het is een samenwerking tussen Atelier Kokumi, Less Commis en muziekproductiehuis Kloud Select. De Falafelbar vinden we nu nog tot eind juni in BANK15, waar je het kunt afhalen en laten bezorgen. In de tussentijd wordt er druk gezocht naar een nieuwe locatie. Via Thuisbezorgd en Deliveroo haal je gerechten van De Falafelbar in huis.

Gedurfde zet

Het is een gedurfde zet van Atelier Kokumi, Les commis en Kloud Select. Ze openen niet alleen een restaurant in het coronatijdperk, maar zitten dus ook in een pand dat eind juni de deuren sluit. Toch geloven ze enorm in hun concept, juist in deze tijd. Nou, dan heb je (falafel)ballen! “Eten verbindt, zeker in een tijd waarin we anders moeten leven en ondernemen. Hoewel Tilburg een groot aanbod aan eten heeft, is falafel nog sterk onderbelicht. De Falafelbar is een fris concept met vegan gerechten die licht maar toch vullend zijn. Feel good food geïnspireerd op de rijke culturen van het Midden-Oosten.”

Volledig vegan

Goed nieuws voor vegans: de menukaart is volledig vegan. Dat geldt ook voor de samenwerking met SCOTTI’s wat betreft de toetjeskaart. Er staat zelfs een plantaardige cheesecake op. En een chocoladetaart en vegan twix repen!

Lees ook:

Nieuw in Tilburg: een drive-thru met foodtrucks

We hadden al de eerste drive-thru waar je ijsjes kunt afhalen en in Tilburg kon je ook als een van d...
Kelly's Corner

Topcombi: bij deze nieuwe friettent in Tilburg haal je verse friet én sushi

Kelly's Corner: misschien doet het nog wel een belletje rinkelen. Of wellicht gaat je geheugen nóg v...

Goed nieuws! Vapiano maakt een doorstart

Tilburgse fans van Italiaans eten hebben geluk. Na een faillissement maakt Vapiano nu een doorstart,...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.