Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in: er komt een ijsjesbar naar de Spoorzone

Door Rowie van der Vliet 29 mei 2020

Eetbar de Wagon gaat voor een deel op de schop! In een treinstel (dat vaak werd gebruikt voor vergaderingen) vinden we straks ijsjesbar Softy’s. Vanaf deze zaterdag kun je van 12.00 tot 21.00 uur zeven dagen per week terecht voor een geluksmomentje.

Zoals de naam al doet vermoeden staat softijs centraal. Maar niet zoals we in Tilburg gewend zijn! Horecaondernemer Sander Overweg en chef-kok Koos de Wolf van de Houtloods komen met bijzondere smaken. “Met smaken die misschien niet voor de hand liggen, kun je zelfs zoiets simpels als een softijsje naar een hoger niveau tillen”, aldus Koos. De chef-kok had eerder de leiding over de patisserie van sterrenrestaurant Pure C. en leerde van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker verdieping geven aan zoete gerechten.

Softy’s in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg

En als we bijzonder zeggen, bedoelen we ook écht bijzonder. Op de menukaart staat:

  • Kimchi, Ananas & Passievrucht
  • Bacon, Eggs & Cornflakes
  • Blauwe bessen, Yuzu & Bosvruchten
  • Kumquat, Kerrie & Chai Yoghurt
  • Aardbei, Basilicum & Olijf
  • Bramen, Rode Biet & Zoethout
  • Discodip

Tekst loopt door na de foto’s.

Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant
Foto: Dagmar Faddegon / Contentbureau Brabant

Handgemaakt softijs

Wie geen zin heeft in een avontuurlijk ijsje kan ook natural bestellen. Het softijs is ambachtelijk gemaakt van koeienmelk van boer Marc Bierkens uit Moergestel. “Het vetpercentage in verse melk is hoger dan uit een pak. Daardoor is de structuur van het softijs zijdezacht”, onderbouwt Koos de Wolf zijn keuze. Softy’s maakt ook het verschil door ijsbakjes van biologisch afbreekbaar karton aan te bieden. Toppers!

Niet stilzitten

Koos en Sander bedachten het idee tijdens de lockdown. “Onze zaken moesten dicht, maar we kunnen niet stilzitten. We houden allebei van ijsjes. Als je een ijsje eet, heb je even een momentje van gelukzaligheid. In deze bittere tijden zijn geluksmomentjes essentieel”, verklaart Sander Overweg.

Veilig genieten bij Softy’s

Bij Softy’s in het achterste treinstel van Eetbar De Wagon is ook rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Er is een speciale looproute. Je komt rechts op het perron binnen en verlaat de plek vanaf de linkerkant. De ijsjes kun je meenemen of op het terras opeten voordat ze smelten.


Meer over Eetbar De Wagon ontdekken?

Eetbar De Wagon lunch

Gesloten10:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:lunch

Meer over Restaurant De Houtloods ontdekken?

Restaurant De Houtloods restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.