Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in: een gloednieuw stadscafé in hartje centrum

Door Noah Godefroy 9 juni 2020

De Stadhuis­straat is misschien wel een van de meest eigenaardige straatje van Tilburg. Met evenementen staat het bomvol, iedere tent heeft z’n eigen idee en tóch heerst er samenhang. Bregje van Helvert en Nick van Rijn openden op 1 juni Stadscafé Brick en hebben zin om te knallen.

Brick: inderdaad, een combinatie van de voornamen Bregje en Nick. “Maar het is ook een hint naar het prachtige uitzicht vanaf het terras”, vertelt Nick lachend. Hij wijst naar de Heikese kerk. “Ze mogen die bakstenen weleens schoonmaken.”

Het Stadhuys

Bregje en Nick maakten allebei kennis met de horeca bij Bonheur Horeca Groep. Daarna kwam Nick terecht bij Café De Slijterij en Bregje bij Het Stadhuys, de voorganger van Brick. “Onze ouders zijn vrienden van elkaar en toen we wisten dat Het Stadhuys ermee zou stoppen, daarna ging het eigenlijk vanzelf”, vertelt Bregje.

Opening

Eigenlijk was het de bedoeling om na carnaval alles klaar te maken en in april te openen, maar toen kwam corona op het pad. “En dus was de echte opening op 1 juni, toen de terrassen weer open mochten. Dat was weer even schakelen met die maatregelen, maar uiteindelijk hebben we een lekkere eerste week gedraaid”, zegt Nick.

Tekst loopt door onder de foto.

Brick
Foto: Bricks.

Aanvullen en verrijken

“We wilden iets beginnen waarmee we deze straat zouden aanvullen, en sowieso de stad verrijken. We kunnen wel weer de muur bruin verven en het een bruin café noemen, maar die zijn er al zoveel”, aldus Nick. “En dus bieden wij goed eten. Niet chique, maar wel écht goed en betaalbaar. Dat heb je in deze straat nog niet”, vult Bregje aan. Sterker nog: bij de buren van Peanuts kun je het eten van Brick bestellen.

De frieten van de fish and chips worden vers gesneden, de Brick Gin staat klaar en de bierkaart is  (“het was niet de bedoeling, maar ach”) uitgebreid. Brick is er klaar voor.

Lees ook:

Nieuw in: een gamehall van 1500 vierkante meter

Gaaf! Niet alleen nieuwe horecazaken en winkels openen weer in de stad. Op 1 juni kunnen we ook voor...
Softy's

Nieuw in: er komt een ijsjesbar naar de Spoorzone

Eetbar de Wagon gaat voor een deel op de schop! In een treinstel (dat vaak werd gebruikt voor vergad...
Tex-Mex Streetfood

Nieuw in: Tilburg heeft er een Tex Mex streetfoodrestaurant bij

Reken maar dat er ook nog zaken openen in coronatijd! En dan echt niet alleen in de buurt van het ce...


Meer over Stadscafé Brick ontdekken?

Stadscafé Brick

restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Stadhuisstraat 21, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.